ΑρχικήHow ToΜειώστε την κούραση από την χρήση του υπολογιστή

Μειώστε την κούραση από την χρήση του υπολογιστή

Η διάσπαση της εργάσιμης ημέρας σας με σύντομα διαλείμματα, απλές ασκήσεις και σωστή διατροφή θα κάνει μια μεγάλη μέρα εργασίας στο υπολογιστή λιγότερο κουραστική. Μαζί με την τελειοποίηση της φροντίδας σας, η σωστή οργάνωση του χώρου σας μπορεί να μειώσει αρκετά την πίεση στο σώμα σας. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πως να οργανώσετε σωστά τον χώρο εργασίας σας.

1: Κάντε ένα μικρό διάλειμμα κάθε 30-60 λεπτά. Χαλαρώστε τα μάτια, τους ώμους και τα χέρια σας. Τεντώστε, γεμίστε το μπουκάλι σας με νερό ή περπατήστε μέχρι μια άλλη περιοχή του σπιτιού ή του γραφείου σας.

2: Βγείτε έξω για καθαρό αέρα και φυσικό φως. Η αναπνοή καθαρού αέρα αυξάνει το οξυγόνο στους πνεύμονές σας, βοηθώντας τον εγκέφαλο.

3: Ακούστε ενεργητική μουσική. Η μουσική σας βοηθάει να νιώθετε καλά βοηθώντας σας να μείνετε όχι μόνο χαρούμενοι, αλλά και συγκεντρωμένοι. Αν κάνετε πολύπλοκες εργασίες, δοκιμάστε μουσική χωρίς στοίχους.

4: Κάνετε ασκήσεις ματιών κάθε 30 λεπτά. Αν κοιτάτε μια οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα. Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις για να ξεκουράζεστε τα μάτια σας:

υπολογιστή κούραση

Με τα μάτια σας κλειστά, κάντε κυκλικές κινήσεις για ένα λεπτό.

Κάθε 10 λεπτά, κοιτάξτε ένα αντικείμενο μακριά από εσάς για 10 δευτερόλεπτα.

5: Ρυθμίστε τη στάση σας. Εάν δεν κάθεστε σωστά, οι μύες σας πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά για να κρατήσουν το σώμα σας.

6: Να πίνετε αρκετό νερό. Η αφυδάτωση οδηγεί σε κούραση, οπότε είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

7: Δοκιμάστε την Τεχνική Αναπνοής ‘‘Bellows’’. Αυτή η άσκηση, η οποία συνιστάται από τους γιατρούς και από αθλητές γιόγκας, θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

8: Τεντώστε καλά την πλάτη σας. Οι ασκήσεις πλάτης θα κρατήσουν τη σπονδυλική σας στήλη σε καλή στάση.

9: Κάντε ασκήσεις λαιμού. Η υπερωριακή χρήση του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει πόνος στο λαιμό, ειδικά εάν η τοποθέτηση του υπολογιστή σας δεν είναι εργονομική.

υπολογιστή κούραση

Αλλάξτε το περιβάλλον

1: Χρησιμοποιήστε κατάλληλη καρέκλα. Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την κούραση, επιλέγοντας μια καρέκλα που να σας ταιριάζει απόλυτα.

2: Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές περιφερειακές συσκευές σε laptop. Εάν δουλεύετε σε laptop , πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι δεν έχει σχεδιαστεί για μεγάλη χρήση. Για να αποφύγετε τον πόνο στα χέρια, χρησιμοποιήστε ξεχωριστές συσκευές (Π.χ ποντίκι αντί touchpad). Έτσι, θα μειώσετε την κούραση στα χέρια σας.

3: Οργανώστε την επιφάνεια εργασίας σας. Ο τακτοποιημένος χώρος εργασίας θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.

4: Αποφεύγετε την λάμψη της οθόνης. Εκτός το ότι σας δυσκολεύει να διαβάζετε την οθόνη, αλλά επίσης είναι η κύρια αιτία κούρασης των ματιών. Εάν υπάρχει λάμψη στην οθόνη σας, μπορείτε να την γυρίσετε πολύ ελαφρά μέχρι η λάμψη να εξαφανιστεί.

5: Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε περίπου 22 βαθμούς. Έρευνες δείχνουν ότι αυτή είναι η βέλτιστη θερμοκρασία για παραγωγικότητα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS