Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 21:29
Αρχική dummies Μειώστε την κούραση από την χρήση του υπολογιστή

Μειώστε την κούραση από την χρήση του υπολογιστή

Η διάσπαση της εργάσιμης ημέρας σας με σύντομα διαλείμματα, απλές ασκήσεις και σωστή διατροφή θα κάνει μια μεγάλη μέρα εργασίας στο υπολογιστή λιγότερο κουραστική. Μαζί με την τελειοποίηση της φροντίδας σας, η σωστή οργάνωση του χώρου σας μπορεί να μειώσει αρκετά την πίεση στο σώμα σας. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πως να οργανώσετε σωστά τον χώρο εργασίας σας.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

1: Κάντε ένα μικρό διάλειμμα κάθε 30-60 λεπτά. Χαλαρώστε τα μάτια, τους ώμους και τα χέρια σας. Τεντώστε, γεμίστε το μπουκάλι σας με νερό ή περπατήστε μέχρι μια άλλη περιοχή του σπιτιού ή του γραφείου σας.

2: Βγείτε έξω για καθαρό αέρα και φυσικό φως. Η αναπνοή καθαρού αέρα αυξάνει το οξυγόνο στους πνεύμονές σας, βοηθώντας τον εγκέφαλο.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

3: Ακούστε ενεργητική μουσική. Η μουσική σας βοηθάει να νιώθετε καλά βοηθώντας σας να μείνετε όχι μόνο χαρούμενοι, αλλά και συγκεντρωμένοι. Αν κάνετε πολύπλοκες εργασίες, δοκιμάστε μουσική χωρίς στοίχους.

4: Κάνετε ασκήσεις ματιών κάθε 30 λεπτά. Αν κοιτάτε μια οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα. Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις για να ξεκουράζεστε τα μάτια σας:

Με τα μάτια σας κλειστά, κάντε κυκλικές κινήσεις για ένα λεπτό.

Κάθε 10 λεπτά, κοιτάξτε ένα αντικείμενο μακριά από εσάς για 10 δευτερόλεπτα.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

5: Ρυθμίστε τη στάση σας. Εάν δεν κάθεστε σωστά, οι μύες σας πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά για να κρατήσουν το σώμα σας.

6: Να πίνετε αρκετό νερό. Η αφυδάτωση οδηγεί σε κούραση, οπότε είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

7: Δοκιμάστε την Τεχνική Αναπνοής ‘‘Bellows’’. Αυτή η άσκηση, η οποία συνιστάται από τους γιατρούς και από αθλητές γιόγκας, θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

8: Τεντώστε καλά την πλάτη σας. Οι ασκήσεις πλάτης θα κρατήσουν τη σπονδυλική σας στήλη σε καλή στάση.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

9: Κάντε ασκήσεις λαιμού. Η υπερωριακή χρήση του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει πόνος στο λαιμό, ειδικά εάν η τοποθέτηση του υπολογιστή σας δεν είναι εργονομική.

Αλλάξτε το περιβάλλον

1: Χρησιμοποιήστε κατάλληλη καρέκλα. Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την κούραση, επιλέγοντας μια καρέκλα που να σας ταιριάζει απόλυτα.

2: Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές περιφερειακές συσκευές σε laptop. Εάν δουλεύετε σε laptop , πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι δεν έχει σχεδιαστεί για μεγάλη χρήση. Για να αποφύγετε τον πόνο στα χέρια, χρησιμοποιήστε ξεχωριστές συσκευές (Π.χ ποντίκι αντί touchpad). Έτσι, θα μειώσετε την κούραση στα χέρια σας.

3: Οργανώστε την επιφάνεια εργασίας σας. Ο τακτοποιημένος χώρος εργασίας θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

4: Αποφεύγετε την λάμψη της οθόνης. Εκτός το ότι σας δυσκολεύει να διαβάζετε την οθόνη, αλλά επίσης είναι η κύρια αιτία κούρασης των ματιών. Εάν υπάρχει λάμψη στην οθόνη σας, μπορείτε να την γυρίσετε πολύ ελαφρά μέχρι η λάμψη να εξαφανιστεί.

5: Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε περίπου 22 βαθμούς. Έρευνες δείχνουν ότι αυτή είναι η βέλτιστη θερμοκρασία για παραγωγικότητα.

 

Εικόνες: wikihow.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Προγράμματα περιήγησης συνεχίζουν να επιτρέπουν drive-by-downloads!

Εν έτει 2020 πολλά προγράμματα περιήγησης εξακολουθούν να επιτρέπουν drive-by-downloads από ασφαλή περιβάλλοντα, όπως τα iframes με sandbox. Για όσους δεν γνωρίζουν...

Νοσοκομείο στο Τόκιο χρησιμοποιεί VR για εγχειρήσεις σε live streaming

Ένα νοσοκομείο στην Ιαπωνία έχει στραφεί σε εικονική πραγματικότητα (VR) και βελτιωμένη τεχνολογία κάμερας ως πιθανή λύση στις προκλήσεις της έρευνας και...

Linux Lite 5.0 ‘Emerald’: Ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα

Πρόσφατα, ο Jerry Bezencon, δημιουργός του Linux Lite, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης 5.0. Η έκδοση...

Zoom update: Δεν έχετε πρόσβαση αν δεν κάνετε αναβάθμιση!

Zoom update: Δεν έχετε πρόσβαση αν δεν κάνετε αναβάθμιση: Χωρίς την τελευταία ενημέρωση Zoom, οι χρήστες δε θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή...

COVID-19: Bots πίσω από τις μισές Twitter εκκλήσεις για να “ξανανοίξει” η Αμερική

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Carnegie Mellon University, το τελευταίο διάστημα, κακόβουλοι ηθοποιοί δημιουργούν bots με στόχο να προκαλέσουν ψευδείς ενυπώσεις αλλά...

Κορωνοϊός: Απαγορεύεται το σεξ αν δεν μένετε στο ίδιο σπίτι

Μην ταράζεστε! Η είδηση αφορά την Αγγλία...Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές στην Αγγλία για τον κορωνοϊό έχουν καταστήσει παράνομο να κάνετε σεξ στο σπίτι...

Το Office 365 παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με κακόβουλα συνημμένα email

Η Microsoft θα παρέχει στους χρήστες του Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με δείγματα malware και κακόβουλες διευθύνσεις...

Πώς μπορείτε να συγχωνεύσετε αρχεία PDF σε διάφορες συσκευές;

Η φορητή μορφή εγγράφου ή αλλιώς PDF, είναι μια από τις μορφές αρχείων που χρησιμοποιούνται πιο συχνά από μεγάλο αριθμό χρηστών για...

Ο Tim Cook καταδικάζει τη δολοφονία του George Floyd

Ο Tim Cook καταδικάζει τη δολοφονία του George Floyd: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σε σημείωμα που έστειλε την Κυριακή...

anti-5G USB, μάλλον, αποδείχθηκε μούφα

Οι θεωρίες συνομωσίας πάνε και έρχονται το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την αναγνώριση του Covid-19 ως πανδημία. Πολλοί έσπευσαν να πουν την...