Κυριακή, 29 Μαρτίου, 14:24
Αρχική dummies Μειώστε την κούραση από την χρήση του υπολογιστή

Μειώστε την κούραση από την χρήση του υπολογιστή

Η διάσπαση της εργάσιμης ημέρας σας με σύντομα διαλείμματα, απλές ασκήσεις και σωστή διατροφή θα κάνει μια μεγάλη μέρα εργασίας στο υπολογιστή λιγότερο κουραστική. Μαζί με την τελειοποίηση της φροντίδας σας, η σωστή οργάνωση του χώρου σας μπορεί να μειώσει αρκετά την πίεση στο σώμα σας. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πως να οργανώσετε σωστά τον χώρο εργασίας σας.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

1: Κάντε ένα μικρό διάλειμμα κάθε 30-60 λεπτά. Χαλαρώστε τα μάτια, τους ώμους και τα χέρια σας. Τεντώστε, γεμίστε το μπουκάλι σας με νερό ή περπατήστε μέχρι μια άλλη περιοχή του σπιτιού ή του γραφείου σας.

2: Βγείτε έξω για καθαρό αέρα και φυσικό φως. Η αναπνοή καθαρού αέρα αυξάνει το οξυγόνο στους πνεύμονές σας, βοηθώντας τον εγκέφαλο.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

3: Ακούστε ενεργητική μουσική. Η μουσική σας βοηθάει να νιώθετε καλά βοηθώντας σας να μείνετε όχι μόνο χαρούμενοι, αλλά και συγκεντρωμένοι. Αν κάνετε πολύπλοκες εργασίες, δοκιμάστε μουσική χωρίς στοίχους.

4: Κάνετε ασκήσεις ματιών κάθε 30 λεπτά. Αν κοιτάτε μια οθόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα. Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις για να ξεκουράζεστε τα μάτια σας:

Με τα μάτια σας κλειστά, κάντε κυκλικές κινήσεις για ένα λεπτό.

Κάθε 10 λεπτά, κοιτάξτε ένα αντικείμενο μακριά από εσάς για 10 δευτερόλεπτα.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

5: Ρυθμίστε τη στάση σας. Εάν δεν κάθεστε σωστά, οι μύες σας πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά για να κρατήσουν το σώμα σας.

6: Να πίνετε αρκετό νερό. Η αφυδάτωση οδηγεί σε κούραση, οπότε είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

7: Δοκιμάστε την Τεχνική Αναπνοής ‘‘Bellows’’. Αυτή η άσκηση, η οποία συνιστάται από τους γιατρούς και από αθλητές γιόγκας, θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

8: Τεντώστε καλά την πλάτη σας. Οι ασκήσεις πλάτης θα κρατήσουν τη σπονδυλική σας στήλη σε καλή στάση.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

9: Κάντε ασκήσεις λαιμού. Η υπερωριακή χρήση του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει πόνος στο λαιμό, ειδικά εάν η τοποθέτηση του υπολογιστή σας δεν είναι εργονομική.

Αλλάξτε το περιβάλλον

1: Χρησιμοποιήστε κατάλληλη καρέκλα. Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την κούραση, επιλέγοντας μια καρέκλα που να σας ταιριάζει απόλυτα.

2: Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές περιφερειακές συσκευές σε laptop. Εάν δουλεύετε σε laptop , πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι δεν έχει σχεδιαστεί για μεγάλη χρήση. Για να αποφύγετε τον πόνο στα χέρια, χρησιμοποιήστε ξεχωριστές συσκευές (Π.χ ποντίκι αντί touchpad). Έτσι, θα μειώσετε την κούραση στα χέρια σας.

3: Οργανώστε την επιφάνεια εργασίας σας. Ο τακτοποιημένος χώρος εργασίας θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.

μειώστε την κούραση από τη χρήση του υπολογιστή

4: Αποφεύγετε την λάμψη της οθόνης. Εκτός το ότι σας δυσκολεύει να διαβάζετε την οθόνη, αλλά επίσης είναι η κύρια αιτία κούρασης των ματιών. Εάν υπάρχει λάμψη στην οθόνη σας, μπορείτε να την γυρίσετε πολύ ελαφρά μέχρι η λάμψη να εξαφανιστεί.

5: Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε περίπου 22 βαθμούς. Έρευνες δείχνουν ότι αυτή είναι η βέλτιστη θερμοκρασία για παραγωγικότητα.

 

Εικόνες: wikihow.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς η τηλεργασία κάνει τους χρήστες πιο ευάλωτους στους χάκερς;

Ο Κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερους από 450.000 ανθρώπους παγκοσμίως και τώρα οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν ότι η πανδημία θα...

Ποιες είναι οι πιο συχνές απειλές για τις επιχειρήσεις;

Κατά τη διάρκεια του 2019, οι μισές περίπου επιχειρήσεις έπεσαν θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης ή παραβίασης δεδομένων. Σχεδόν...

Τρεις ακόμα συμμορίες ransomware εκθέτουν δεδομένα θυμάτων σε sites

Τρεις ακόμη συμμορίες ransomware ανακοίνωσαν τη δημιουργία sites, που χρησιμοποιούνται για τη διαρροή κλεμμένων δεδομένων, που ανήκουν...

Zoom: Ποια χαρακτηριστικά του το καθιστούν πιο δημοφιλές από το Skype;

Κάποτε το Skype ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή βιντεοκλήσεων καθώς την επέλεγε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν εξ αποστάσεως. Το...

Το «Control» και άλλα παιχνίδια διαθέσιμα πλέον στο GeForce Now

Η NVIDIA έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των παιχνιδιών που υποστηρίζονται στο GeForce Now, με ένα πλήθος νέων...

Ευπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

Μία νέα ευπάθεια «VPN Bypass», η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Apple iOS, μπλοκάρει την κρυπτογράφηση που πραγματοποιούν...

Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και...

Microsoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και macOS

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο preview του PowerShell 7.1, του εργαλείου αυτοματοποίησης και γραφής γλώσσας για τα Windows, Linux και macOS. Το...

Η Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ορισμένες περικοπές στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome και τώρα φαίνεται ότι...

7 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα και την αξιοπιστία του Wi-Fi σας!

Τώρα που πολλοί από εμάς είμαστε στο σπίτι συνέχεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, υπερφορτώνουμε το οικιακό μας δίκτυο. Παρακάτω θα...