ΑρχικήHow ToΟδηγός για αρχάριους: Πως να ανεβάσετε ένα άρθρο στο Joomla

Οδηγός για αρχάριους: Πως να ανεβάσετε ένα άρθρο στο Joomla

Αν είστε νέος blogger ή απλά κάποιος επιχειρηματίας που θέλετε να πάτε την εταιρία σας ένα βήμα παρακάτω, μία καλή λύση για ένα νέο website είναι το Joomla. Πώς όμως θα ανεβάσετε ένα άρθρο μόνος σας; Παρακάτω μπορείτε να βρείτε πώς θα γράψετε ένα άρθρο step by step.

joomla

Φτιάξτε το άρθρο σας

Πρώτα πρέπει να μπείτε στη Διαχείριση του Joomla. Έπειτα ανοίξτε το περιεχόμενο, πατήστε στη διαχείριση άρθρων και τέλος, προσθήκη νέου άρθρου. Εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε στο Περιεχόμενο, μετά στη Διαχείριση άρθρων και τέλος στο πράσινο κουμπί “Νέο”. Αν θέλετε να επεξεργαστείτε κάποιο υπάρχον άρθρο, πατήστε στον τίτλο του μέσα στη Διαχείριση άρθρων.

Φτιάξτε τον τίτλο του άρθρου σας

Αρχικά, γράψτε τον τίτλο του άρθρου σας. Προσέξτε να γράψετε έναν τίτλο που να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Το ψευδώνυμο είναι το Url του άρθρου σας (myblog.gr/to-arthro-mou.gr) όπως εμφανίζεται στο browser. Ουσιαστικά πρέπει να γράψετε τον τίτλο του άρθρου σας με λατινικούς χαρακτήρες χωρίς κενά και χωρίς άρθρα και προθέσεις. Ύστερα, πατάτε το πράσινο κουμπί της Αποθήκευσης. Με το πράσινο κουμπί της αποθήκευσης μπορείτε να αποθηκεύσετε κάτι χωρίς να σας “πετάξει” εκτός της επεξεργασίας του Joomla. Αν έχετε ολοκληρώσει το άρθρο σας και θέλετε να κάνετε την τελική αποθήκευση πατήστε στο πράσινο κουμπί της αποθήκευσης.

joomla

Γράψτε το κείμενό σας

Πρώτα απ’ όλα γράφετε το κείμενο σας στον copywriter, που είναι τύπου word και με αντίστοιχες λειτουργίες. Αν έχετε γράψει ήδη το κείμενο σας στο word και θέλετε να το προσθέσετε, κάντε αντιγραφή (copy) και εισαγωγή (insert) μέσα στο άρθρο. Τέλος, πατήστε αποθήκευση.

Προσθέστε εικόνες στο άρθρο σας

Αφού έχετε ολοκληρώσει το κείμενό σας, μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα σας από το εικονίδιο που θα βρείτε στον copywriter. Πρέπει όμως, πρώτα να έχετε φτιάξει την εικόνα σας στις κατάλληλες διαστάσεις (500 Χ 250px)

Η διαδικασία προσθήκης κειμένου στο Joomla είναι αρκετά εύκολη, γενικά, και κάτι που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς εξωτερική βοήθεια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS