ΑρχικήinetTo Siri μπορεί πλέον να ελέγξει την τηλεόραση, το θερμοστάτη, τα φωτά...

To Siri μπορεί πλέον να ελέγξει την τηλεόραση, το θερμοστάτη, τα φωτά και πολλά άλλα, με αυτό το καταπληκτικό hack [Βίντεο]

siri-proxy-controls-home

Το Siri μπορεί να φανεί χρήσιμο σε πράγματα, όπως το να απαντήσει σε κάποια ερώτηση που άφορα μια ταινία ή στο να σας πει τι καιρό θα κάνει, ωστόσο δεν έχει ακόμα κάποια πρακτική χρίση όπως το να αναβοσβήνει τα φωτά ή να ελέγχει τον θερμοστάτη.

Ένας χρήστης του YouTube με το όνομα Elvis Impresionator αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να πάει το Siri στο επόμενο επίπεδο και να το κάνει έναν πραγματικά χρήσιμο βοηθό. Χάρη στο Raspberry Pi, το Siri μπορεί να ανοιγοκλείσει την γκαραζόπορτα, να απενεργοποιήσει τον συναγερμό, να αλλάξει κανάλι στην τηλεόραση και πολλά άλλα.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο:

Όλοι οι παραπάνω αυτοματισμοί έγιναν με το Raspberry Pi και το SiriProxy. Το iPhone στέλνει τις φωνητικές εντολές του Elvis στο Raspberry Pi και αυτό με την σειρά του τις εκτελεί. Αν και ακούγεται αρκετά περίπλοκο, ο Elvis χρειάστηκε μόλις τρις μέρες για να το στήσει.

Τα υλικά που χρησιμοποίησε ο Elvis για να το κάνει ναι τα ακόλουθα:

Όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποίησε ο Elvis είναι open source και μπορείτε να τις κατεβάσετε από την σελίδα του στο Github.

Αν νιώθετε περιπετειώδης και θέλετε να το δοκιμάσετε, εμείς δεν έχουμε πάρα να σας ευχηθούμε καλή τύχη!

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS