ΑρχικήsecurityBMW και Hyundai παραβιάστηκαν από Βιετναμέζους hackers

BMW και Hyundai παραβιάστηκαν από Βιετναμέζους hackers

BMW Τις τελευταίες μέρες τα γερμανικά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν μια είδηση, σύμφωνα με την οποία κάποιοι hackers, που σχετίζονται με την κυβέρνηση του Βιετνάμ, παραβίασαν τα δίκτυα δύο μεγάλων εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων. Αυτές οι εταιρείες είναι η BMW και η Hyundai.

Σύμφωνα με την έκθεση που κυκλοφόρησε, το δίκτυο ενός υποκαταστήματος της BMW παραβιάστηκε κάποια στιγμή την άνοιξη.

Απ’ ότι φαίνεται, οι Βιετναμέζοι hackers εγκατέστησαν ένα penetration testing toolkit, με το όνομα Cobalt Strike, στους μολυσμένους υπολογιστές, το οποίο χρησιμοποίησαν ως backdoor για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο.

Η BMW κατάλαβε αργότερα την παραβίαση, αλλά λέγεται ότι άφησε τους hackers να βρίσκονται στο δίκτυό της και παρακολουθούσε την κάθε τους κίνηση. Τελικά, διέκοψε την πρόσβασή τους πριν λίγες μέρες, στο τέλος Νοεμβρίου.

Τα γερμανικά μέσα ανέφεραν ότι οι ίδιοι hackers παραβίασαν και τα συστήματα της Hyundai, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την επίθεση.

Καμία από τις δύο εταιρείες (BMW και Hyundai) δεν σχολίασε την έκθεση, που δημοσίευσαν τα γερμανικά μέσα.

Σύνδεση με την ομάδα APT32

Η έκθεση αναφέρει ότι η hacking ομάδα πίσω από τις επιθέσεις στην BMW και τη Hyundai είναι μια ομάδα που στοχεύει συχνά επιχειρήσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ομάδα είναι γνωστή ως Ocean Lotus ή APT32 και πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Βιετνάμ.

Οι επιθέσεις των hackers ξεκίνησαν το 2014. Αρχικά, η ομάδα στόχευε ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στο Βιετνάμ και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Όμως, από το 2017, η ομάδα έχει βάλει στο στόχαστρο τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η APT32 έχει συνδεθεί με μια επίθεση στην Toyota Australia. Εβδομάδες μετά, η Toyota Japan και η Toyota Vietnam αποκάλυψαν παρόμοιες παραβιάσεις στα δίκτυά τους.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Βιετνάμ χρησιμοποιεί hacking ομάδες για σκοπούς «οικονομικής κατασκοπείας» σε ξένες εταιρείες, ώστε να κλέψει εμπορικά και άλλα μυστικά και να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός της.

Η Κίνα το έχει κάνει αυτό στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις εγχώριες εταιρείες κατασκευής αεροπλάνων. Τώρα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το Βιετνάμ κάνει το ίδιο για να βελτιώσει τη νεοσύστατη εταιρεία αυτοκινήτων, VinFast, η οποία ξεκίνησε φέτος να κυκλοφορεί τα πρώτα της αυτοκίνητα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS