ΑρχικήsecurityBlueLeaks: Το Twitter ανέστειλε το account που προώθησε τη διαρροή

BlueLeaks: Το Twitter ανέστειλε το account που προώθησε τη διαρροή

BlueLeaks

Ένας εκπρόσωπος του Twitter είπε ότι η πλατφόρμα ανέστειλε οριστικά τον λογαριασμό @DDoSecrets επειδή παραβίασε την πολιτική της σχετικά με τη διανομή παραβιασμένων δεδομένων. Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα DDoSecrets κοινοποίησε συνδέσμους με παραβιασμένα δεδομένα (BlueLeaks) που ανήκαν σε περίπου 200 υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Ο Twitter λογαριασμός χρησιμοποιούνταν από την ακτιβιστική ομάδα, με το όνομα Distributed Denial of Secrets (DdoSecrets).

Την προηγούμενη Παρασκευή, η ομάδα δημοσίευσε έναν τεράστιο αριθμό δεδομένων στο διαδίκτυο. Η DdoSecrets είπε ότι τα δεδομένα αυτά ήταν μια “ευγενική χορηγία” της γνωστής hacktivist ομάδας Anonymous.

Τα δεδομένα ονομάστηκαν BlueLeaks και περιείχαν εκατομμύρια έγγραφα που είχαν κλαπεί από έναν web hosting πάροχο με το όνομα Netsential. Ο πάροχος χρησιμοποιούνταν από πολλές αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Μεταγενέστερη ανάλυση αποκάλυψε ότι τα δεδομένα BlueLeaks περιείχαν αρχεία από περισσότερα από 200 αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ, fusion centers, κέντρα εκπαίδευσης και άλλες υπηρεσίες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην Αμερική που σχετίζεται με υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Twitter

Τα αρχεία BlueLeaks διατέθηκαν στη διαδικτυακή πύλη DDoSecrets, αλλά ανακοινώθηκαν και προωθήθηκαν σε μεγάλο βαθμό μέσω του Twitter.

Σε μια συνέντευξη, η ερευνητική δημοσιογράφος Emma Best, κεντρική φιγούρα στη DDoSecrets, δήλωσε ότι η ομάδα προσπάθησε να αποφύγει την κοινή χρήση ευαίσθητων πληροφοριών. Η Best είπε ότι η ομάδα αφιέρωσε μια εβδομάδα ψάχνοντας τα αρχεία για “ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με θύματα εγκλημάτων και παιδιά, καθώς και πληροφορίες σχετικά με μη ιδιωτικές επιχειρήσεις, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και οργανώσεις συνταξιούχων βετεράνων”. Η DDoSecrets δεν ήθελε να δημοσιεύσει τέτοιες πληροφορίες.

Ωστόσο, η Best παραδέχτηκε ότι ορισμένες ευαίσθητες πληροφορίες μπορεί να τους έχουν ξεφύγει και να έχουν διαρρεύσει.

Το Twitter είπε ότι τα δεδομένα BlueLeaks όντως περιείχαν πληροφορίες που θα μπορούσαν να θέσουν κάποιους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Η εταιρεία είπε ότι η πολιτική της απαγορεύει αυστηρά τη διάδοση παραβιασμένου υλικού. Ως αποτέλεσμα, το Twitter αναγκάστηκε να αναστείλει τον λογαριασμό, ακολουθώντας τις καθιερωμένες διαδικασίες.

Το κοινωνικό δίκτυο δέχθηκε κριτική για την απόφασή του να αναστείλει τον λογαριασμό DdoSecrets με τα BlueLeaks δεδομένα. Πολλοί χρήστες επεσήμαναν ότι το Twitter περίμενε μήνες ή και χρόνια πριν εφαρμόσει την ίδια πολιτική στους λογαριασμούς άλλων hacking ομάδων, όπως οι Guccifer 2.0 και TheDarkOverlord.

Επιπλέον, λογαριασμοί όπως αυτοί του WikiLeaks και άλλοι που σχετίζονται με τους Anonymous, έχουν επίσης διαδώσει παραβιασμένα δεδομένα στο παρελθόν, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Παρά την αναστολή του Twitter λογαριασμού, τα BlueLeaks δεδομένα παραμένουν διαθέσιμα μέσω του DdoSecrets website.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS