ΑρχικήsecurityLinkedIn: Το bug μας οφείλεται σε πρόβλημα του iOS

LinkedIn: Το bug μας οφείλεται σε πρόβλημα του iOS

Ένας εκπρόσωπος του LinkedIn είπε στο ZDNet χθες ότι ένα σφάλμα στην εφαρμογή iOS ήταν υπεύθυνο για μια φαινομενικά “παρεμβατική συμπεριφορά” που εντοπίστηκε από έναν από τους χρήστες της την Πέμπτη.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε χρησιμοποιώντας τη νέα έκδοση beta του iOS 14.

Για το iOS 14, που πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα το φθινόπωρο, η Apple πρόσθεσε μια νέα λειτουργία απορρήτου που εμφανίζει ένα γρήγορο αναδυόμενο παράθυρο που επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν πότε μια εφαρμογή έχει διαβάσει περιεχόμενο από το clipboard.

iOS LinkedIn

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον νέο μηχανισμό, οι χρήστες εντόπισαν την περασμένη εβδομάδα πώς η κινεζική εφαρμογή TikTok διάβαζε το clipboard σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το TikTok είπε ότι το χαρακτηριστικό ήταν μέρος ενός μηχανισμού εντοπισμού απάτης και ότι η εταιρεία δεν έκλεψε ποτέ το περιεχόμενο του clipboard, αλλά υποσχέθηκε να αφαιρέσει το χαρακτηριστικό ούτως ή άλλως, για να καθησυχάσει τους χρήστες.

Αυτή την εβδομάδα, οι χρήστες συνέχισαν να πειραματίζονται με αυτό το νέο σύστημα εντοπισμού πρόσβασης σε clipboard στο iOS 14. Χθες, ένας προγραμματιστής από το Urspace.io ανακάλυψε ότι συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην εφαρμογή LinkedIn για iOS.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Twitter, ο προγραμματιστής του Urspace έδειξε πώς η εφαρμογή του LinkedIn διαβάζει το clipboard μετά από κάθε πάτημα πλήκτρου. Ακόμη έχει πρόσβαση στο κοινόχρηστο χαρακτηριστικό του clipboard που επιτρέπει στις εφαρμογές iOS να διαβάζουν περιεχόμενο από το macOS clipboard ενός χρήστη.

Ένας εκπρόσωπος του LinkedIn δήλωσε στο ZDNet ότι όλο αυτό ήταν ένα σφάλμα, και όχι η προβλεπόμενη λειτουργία της εφαρμογής.

Ο Erran Berger, VP Engineering of Consumer Products στο LinkedIn, δημοσίευσε ένα tweet για να διευκρινίσει το ζήτημα και υποσχέθηκε να διορθωθεί.

“Το έχουμε εντοπίσει σε μια διαδρομή κώδικα που κάνει έναν ποιοτικό έλεγχο μεταξύ των περιεχομένων του clipboard και του περιεχομένου που έχει πληκτρολογηθεί αυτήν τη στιγμή σε ένα πλαίσιο κειμένου”, έγραψε ο Berger στο Twitter.

“Δεν αποθηκεύουμε ούτε διαβιβάζουμε τα περιεχόμενα του clipboard. Θα σας ενημερώσουμε μόλις η διόρθωση είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή μας”, πρόσθεσε.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS