ΑρχικήinetΝέα απαγόρευση για τις Κινέζικες εφαρμογές στην Ινδία

Νέα απαγόρευση για τις Κινέζικες εφαρμογές στην Ινδία

Η Ινδία θέτει νέα απαγόρευση για την Κίνα, και αποκλείει τις εκδόσεις που δημιουργήθηκαν ως αντικατάσταση των κύριων εφαρμογών που απαγόρευσε πρόσφατα.

ινδία απαγόρευση
Νέα απαγόρευση για τις Κινέζικες εφαρμογές στην Ινδία

Εν μέσω έντασης στα Ινδο-κινεζικά σύνορα, η κυβέρνηση της Ινδίας είχε απαγορεύσει 59 Κινέζικες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, δηλώνοντας ότι είναι επιζήμιες για την κυριαρχία, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας.

Ωστόσο, οι Κινέζικες εταιρείες κατέφυγαν στις «Lite» εκδόσεις εφαρμογών και βρήκαν έναν τρόπο να παρακάμψουν την απαγόρευση στην Ινδία. Αυτό όμως φαίνεται να τελειώνει, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις πρόσθετες εφαρμογές και έχουν ήδη αφαιρεθεί από τα επίσημα καταστήματα της Apple και της Google.

Οι Hindustan Times ανέφεραν ότι οι εφαρμογές που εντοπίστηκαν από αξιωματούχους ήταν οι Helo Lite, ShareIt Lite, Bigo Lite και VFY Lite. Οι lite εφαρμογές βρέθηκαν να προωθούνται ως εναλλακτική λύση στις κύριες εκδόσεις, τόσο στο Google Play Store όσο και στο Apple App Store.

Άτομα εξοικειωμένα με αυτό το θέμα, λένε ότι το Ινδικό Υπουργείο Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής έγραψε μια επιστολή στα ενδιαφερόμενα μέλη, σχετικά με αυτή τη δράση, προμηνώντας τη νέα απαγόρευση από την Ινδία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Υπουργείο Πληροφορικής τους προειδοποίησε λέγοντας ότι «η εύρεση μιας εναλλακτικής λύσης και η ενεργοποίηση των εφαρμογών στις αντίστοιχες πλατφόρμες θα προσελκύσει ποινικές ενέργειες καθώς παραβιάζει τις διατάξεις της Πληροφορικής και άλλων σχετικών νόμων.»

Αυτό έρχεται μετά την ομιλία του Υπουργού Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, στην εικονική συνάντηση των Υπουργών Ψηφιακής Οικονομίας την Τετάρτη. Είπε ότι «οι ψηφιακές πλατφόρμες θα πρέπει να λογοδοτούν για τις κυρίαρχες ανησυχίες, όπως η άμυνα, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των χωρών στις οποίες λειτουργούν

Προσέθεσε, ότι εκτός από την απαγόρευση, η Ινδία θα εγκρίνει σύντομα ένα νόμο για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων ώστε να αντιμετωπίσει όλες τις ανησυχίες που σχετίζονται με το απόρρητο, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει τα δεδομένα διαθέσιμα για περαιτέρω ανάπτυξη.

ινδία κίνα
Νέα απαγόρευση για τις Κινέζικες εφαρμογές στην Ινδία

Σε περίπτωση που κάνετε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο ή ζείτε κάτω από ένα βράχο, η Ινδική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει στην Ινδία εφαρμογές εταιρειών με έδρα την Κίνα, όπως τα TikTok, ShareIt, Helo, Like, UC Browser και 53 άλλες εφαρμογές, πριν από κάποιο διάστημα.

Επικαλούμενη τις διατάξεις του νόμου 69A IT, η Ινδία στις 29 Ιουνίου δήλωσε ότι οι εφαρμογές αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, και τόνισε ότι απαγόρευση δεν έγινε εν μία νυκτί, καθώς λάμβανε επανειλημμένα πολλά παράπονα για κατάχρηση δεδομένων σε διακομιστές που βρίσκονται μακριά εκτός της χώρας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS