ΑρχικήsecurityΜεξικό: Αυξάνονται οι cryptojacking και ransomware επιθέσεις

Μεξικό: Αυξάνονται οι cryptojacking και ransomware επιθέσεις

ransomware   cryptojacking

Οι χρήστες δημόσιων cloud δικτύων από το Μεξικό έχουν αρχίσει να αναφέρουν σημαντική αύξηση των cryptojacking και ransomware επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας El Economista, σχεδόν τα τρία τέταρτα εταιρειών στο Μεξικό που χρησιμοποιούν cloud δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών των Amazon, Google και Microsoft, αναφέρουν περιστατικά ασφαλείας. Αυτά τα ζητήματα ασφαλείας πλήττουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτή τη στιγμή, λιγότερο από το ένα τρίτο των ντόπιων εμπιστεύονται πλήρως την ασφάλεια των cloud δικτύων.

Ransomware και cryptojacking επιθέσεις

Οι ευπάθειες και τα κενά ασφαλείας επιτρέπουν στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να πραγματοποιήσουν πολλές επιθέσεις που μπορούν, επίσης, να σχετιστούν με τα cryptocurrencies, όπως τα ransomware (οι hackers πολλές φορές ζητούν λύτρα σε cryptocurrency).

Επιπλέον, οι μεξικανικές εταιρείες έχουν αναφέρει περιπτώσεις όπου άγνωστοι hackers χρησιμοποιούν τους cloud computing πόρους τους για να “εξορύξουν cryptocurrencies”. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως “cryptojacking” ή “crypto mining“. Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις ή τα cryptocurrencies που στοχεύουν οι επιτιθέμενοι.

Μεξικό

Ο Alain Karioty, γενικός διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Netskope στη Λατινική Αμερική, δήλωσε στην El Economista ότι τέτοιες επιθέσεις οφείλονται στην έλλειψη γνώσεων των εταιρειών σχετικά με μέτρα ασφαλείας για το cloud computing.

Ο Leonardo Granda, διευθυντής μηχανικής στη Sophos στη Λατινική Αμερική, σχολίασε τα σφάλματα ασφάλειας στο δημόσιο δίκτυο που επιτρέπουν την απώλεια δεδομένων. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε cloud υπηρεσίες και δίκτυα που δεν είναι σωστά προστατευμένα.

Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο στοχεύουν χώρες της Λατινικής Αμερικής

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου από την Αστυνομία της Κολομβίας δείχνει ότι οι ransomware επιθέσεις είναι μια από τις πιο σημαντικές απειλές για τις εταιρείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η έκθεση σημειώνει ότι το 30% όλων των ransomware επιθέσεων στη Λατινική Αμερική έχουν στοχεύσει συγκεκριμένα στην Κολομβία, όπου οι εγκληματίες στοχεύουν συνήθως δημόσιες υπηρεσίες.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS