ΑρχικήsecurityDOJ: Κινέζοι hackers κλέβουν δεδομένα έρευνας σχετικά με τον COVID-19

DOJ: Κινέζοι hackers κλέβουν δεδομένα έρευνας σχετικά με τον COVID-19

Κινέζοι hackers

Δύο Κινέζοι hackers κατηγορούνται από Αμερικανούς εισαγγελείς για κλοπή εμπορικών μυστικών από εταιρείες τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που ασχολούνται με τη θεραπεία, τις εξετάσεις και τα εμβόλια που σχετίζονται με τον COVID-19.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας, John Demers, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι οι συγκεκριμένες κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν προσπάθεια της Κίνας να κλέψει πνευματική ιδιοκτησία για να ενισχύσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα σε βασικούς τεχνολογικούς τομείς.

Ο Demers λέει ότι οι Κινέζοι hackers είναι υπεύθυνοι για μια πολυετή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή δεδομένων πολλών terabytes. Σύμφωνα με το DOJ, οι hackers έχουν στοχεύσει επιχειρήσεις σε οκτώ από τους 10 τεχνολογικούς τομείς των ΗΠΑ, όπως: ρομποτική, αεροσκάφη, θαλάσσιος εξοπλισμός, καθαρή ενέργεια, βιοτεχνολογία και προηγμένοι σιδηρόδρομοι. Πιο πρόσφατα, οι Κινέζοι hackers άρχισαν να στοχεύουν τα δίκτυα βιοτεχνολογικών και άλλων εταιρειών που αναπτύσσουν θεραπείες για τον COVID-19.

Το DOJ θεωρεί ότι οι Κινέζοι hackers εργάζονται τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τα συμφέροντα της κινεζικής κυβέρνησης.

Ο Demers είπε ότι η Κίνα έχει μπει στην ίδια κατηγορία με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, που παρέχουν ένα ασφαλές καταφύγιο για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Σε αυτή την περίπτωση, οι Κινέζοι hackers εξυπηρετούν το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα που θέλει να κλέψει εμπορικά μυστικά και πνευματική ιδιοκτησία των αμερικανικών και άλλων μη κινεζικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για τον COVID-19.

 COVID-19

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Κινέζοι hackers μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα εκμεταλλευόμενοι γνωστές ευπάθειες, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είχαν ακόμη διορθωθεί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούσαν αυτήν την πρόσβαση για να εγκαταστήσουν κακόβουλα shell προγράμματα και λογισμικά κλοπής credentials. Έτσι κατάφεραν να εκτελέσουν εντολές στους υπολογιστές των υπαλλήλων των εταιρειών-στόχων, απομακρυσμένα.

Οι Κινέζοι hackers με τα ονόματα Li Xiaoyu και Dong Jiazhi, κατηγορήθηκαν για συνωμοσία για διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης, για κλοπή εμπορικών μυστικών, για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστές και για κλοπή στοιχείων ταυτότητας.

Οι κατηγορίες για τους συγκεκριμένους hackers έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά την αποκάλυψη ότι Ρώσοι hackers με κρατική υποστήριξη στοχεύουν φαρμακευτικές εταιρείες, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, ακαδημαϊκά ερευνητικά κέντρα και άλλους οργανισμούς που εμπλέκονται στην ανάπτυξη εμβολίων για τον κορωνοϊό. Η προειδοποίηση ήρθε από την Εθνική Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και των καναδικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Πολλοί πιστεύουν ότι όλα τα κράτη μπορεί να χρησιμοποιούν hackers για να κλέψουν δεδομένα έρευνας που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS