ΑρχικήsecurityGoogle: Bug εμφανίζει ειδοποιήσεις ασφαλείας για TiVO συσκευές

Google: Bug εμφανίζει ειδοποιήσεις ασφαλείας για TiVO συσκευές

TiVO

Η Google αναφέρει ότι ένα σφάλμα είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση ειδοποιήσεων ασφαλείας στους ιδιοκτήτες των TiVO streaming dongles.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι ειδοποιήσεις ασφαλείας εμφανίζονται στους χρήστες εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, εμφανίζονται μετά τη διαδικασία εγκατάστασης των TiVO Stream 4K USB dongles.

Η διαδικασία αυτή απαιτεί από τους χρήστες να ρυθμίσουν και να συνδέσουν έναν Λογαριασμό Google στη συσκευή, προκειμένου να λάβουν πρόσβαση στο επίσημο Play Store και να εγκαταστήσουν streaming εφαρμογές.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι ιδιοκτήτες TiVO Stream 4K αναφέρουν ότι μόλις συνδέσουν τον λογαριασμό τους στη συσκευή, η Google τους στέλνει μια προειδοποίηση στο inbox τους, λέγοντάς τους ότι η συσκευή έχει εκτεταμένη πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα και ότι η Google δεν έχει επαληθεύσει τον προγραμματιστή συσκευής / εφαρμογών.

Google

Το μήνυμα προτρέπει, επίσης, τους χρήστες να αποσυνδέσουν τον λογαριασμό τους από τη συσκευή, μια συμβουλή που φαίνεται ότι έχουν ακολουθήσει ορισμένοι χρήστες TiVO. Αυτή η λειτουργία καθιστά τις συσκευές σχεδόν άχρηστες, καθώς τα dongles εκτελούν μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android TV και χρειάζονται πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Google για να λειτουργήσουν σωστά.

Η Google εργάζεται για τη διόρθωση του ζητήματος

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα σφάλμα που στέλνει ειδοποιήσεις όταν οι χρήστες συνδέουν τον Λογαριασμό Google με συγκεκριμένες συσκευές Android TV”, δήλωσε εκπρόσωπος της Gοogle. “Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα ασφαλείας, οπότε τα δεδομένα χρηστών δεν διατρέχουν κίνδυνο”.

“Εργαζόμαστε για μια επιδιόρθωση”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

“Εν τω μεταξύ, δεν συνιστούμε στους χρήστες να καταργήσουν την πρόσβαση, καθώς θα περιορίσει τη λειτουργικότητα της Android TV συσκευής”.

Δεν έχουν κοινοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή φύση του σφάλματος, αλλά απαντώντας σε αιτήματα πελατών, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας περιέγραψε το πρόβλημα ως “ένα ζήτημα στο UI“, Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν επηρεάζονται τα δεδομένα των χρηστών και ότι δεν υπάρχει επιπλέον πρόσβαση στους Google λογαριασμούς τους.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS