ΑρχικήsecurityLenovo: Τα Windows 10 2004 προκαλούν BSOD στα laptops ThinkPad

Lenovo: Τα Windows 10 2004 προκαλούν BSOD στα laptops ThinkPad

Η Lenovo έχει εκδώσει μια προειδοποίηση ότι τα Windows 10 2004 (η ενημέρωση του Μαΐου 2020), μπορούν να προκαλέσουν BSOD σε διάφορα laptops ThinkPad.

Ως μέρος της αναφοράς των Windows 10 – KB4566782 & KB4565351, αναφέραμε ότι οι χρήστες των Lenovo ThinkPad αντιμετώπισαν σφάλματα BSOD όταν ενεργοποιήθηκε το virtualization (εικονικοποίηση) στα Windows 10.

Windows 10 2004 Lenovo ThinkPad

Σε μια συμβουλευτική ενημέρωση της Lenovo που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα, η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα μοντέλα ThinkPad του 2019 και του 2020 που έχουν ενεργοποιημένο το virtualization στη ρύθμιση “Enhanced Windows Biometric Security”, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολλά σφάλματα.

Μετά την εγκατάσταση της αθροιστικής ενημερωμένης έκδοσης του Αυγούστου 2020 για τα Windows 10 Έκδοση 2004, οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα “συμπτώματα”:

  • BSoD κατά την εκκίνηση
  • BSoD κατά την εκκίνηση του Lenovo Vantage
  • BSoD κατά την εκτέλεση του Windows Defender Scan
  • Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στα Windows Hello μέσω του Face
  • Σφάλματα στον Device Manager που σχετίζονται με το Intel Management Engine
  • Σφάλματα στον Device Manager που σχετίζονται με την κάμερα IR

Αυτά τα ζητήματα προκαλούνται από ασύμβατους drivers που έρχονται σε conflict – σύγκρουση – με τα χαρακτηριστικά του virtualization των Windows 10.

Για να ελέγξετε εάν είναι ενεργοποιημένο το virtualization, μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις του  ThinkPad BIOS και στο μενού Security > Virtualization και να ελέγξετε την κατάσταση της ρύθμισης Enhanced Windows Biometric Security.

Εάν μετά την αναβάθμιση των Windows 10 2004 έχετε προβλήματα στο Lenovo ThinkPad σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση για να επιλυθούν τα σφάλματα.

Η Microsoft δημιουργεί συνήθως blocks αναβάθμισης των Windows 10 2004 όταν προκύπτουν τέτοιου είδους «driver conflicts» όπως αυτό.

Θεωρούμε αρκετά πιθανό η Microsoft να αναβαθμίσει τα Windows 10 2004 των συσκευών Lenovo Thinkpads που έχουν επηρεαστεί εάν δεν κυκλοφορήσουν ενημερωμένοι drivers, οπότε απλά αναμένουμε να δούμε την αντιμετώπιση της εταιρείας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS