ΑρχικήinetPayPal: Καταργεί και αυτή λογαριασμούς της Peace Data

PayPal: Καταργεί και αυτή λογαριασμούς της Peace Data

Η Paypal διέκοψε τη λειτουργία λογαριασμών που συνδέονταν με ρωσική επιχείρηση προπαγάνδας, που αποκαλύφθηκε πίσω από ιστοσελίδες ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Business Insider, η PayPal έχει καταργήσει πολλούς λογαριασμούς που συνδέονται με μια ρωσική επιχείρηση προπαγάνδας, που λέγεται ότι πλήρωσε συγγραφείς περιεχομένου των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

paypal
PayPal: Καταργεί και αυτή λογαριασμούς της Peace Data

Όπως έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες, το Facebook ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας σελίδας που συνδέεται με την ιστοσελίδα Peace Data μετά από υπόδειξη του FBΙ. Να υπενθυμίσουμε, ότι η εταιρεία συνέδεσε την ιστοελίδα με «άτομα που σχετίζονται με προηγούμενες δραστηριότητες από τη Ρωσική Υπηρεσία Έρευνας Διαδικτύου,» που η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι προσπάθησε να σπείρει διαφωνίες στις ΗΠΑ και να βοηθήσει την εκστρατεία Trump 2016.

Η PayPal, αφού έλαβε μια λίστα λογαριασμών στον ιστοσελίδα της, που συνδέεται με τη ρωσική δραστηριότητα, δήλωσε ότι είχε λάβει ύποπτη δραστηριότητα που σχετίζεται με τους λογαριασμούς, οι οποίοι έχουν πλέον τερματιστεί.

Ένας συγγραφέας της ιστοσελίδας είπε την Τρίτη στο Business Insider ότι εξαπατήθηκε από την υπόσχεση για μια σταθερή πλατφόρμα και αξιοπρεπή χρήματα: 200$ ανά άρθρο, ενώ τελικά οι διαχειριστές της ιστοσελίδας πλήρωσαν μόνο 100$ ανά άρθρο.

«Η PayPal ερευνά ενεργά αυτό το ζήτημα και έχουμε λάβει γρήγορα μέτρα για να περιορίσουμε τους εν λόγω λογαριασμούς,» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

PayPal: Καταργεί και αυτή λογαριασμούς της Peace Data

Η εταιρεία διαθέτει μια εσωτερική ομάδα που εργάζεται «για τον εντοπισμό, τη διερεύνηση και τη δράση για την αποτροπή ενδεχόμενης παράνομης δραστηριότητας στις πλατφόρμες της και δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις αρχές για την υποστήριξη των προσπαθειών τους για την καταπολέμηση των παράνομων παγκόσμιων δραστηριοτήτων.»

Σε μια δημοσίευση μετά την αποκάλυψη, η Peace Data είπε ότι «σοκαρίστηκε και φοβόταν» από τους ισχυρισμούς, που εξελίχθηκαν από το Facebook, το FBI και την PayPal, ότι είναι μέρος μιας επιχείρησης προπαγάνδας της Ρωσίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS