ΑρχικήbusinessΟ Jony Ive, ο σχεδιαστής των iPhone, αποχωρεί από την Apple!

Ο Jony Ive, ο σχεδιαστής των iPhone, αποχωρεί από την Apple!

Ο Jonathan Paul “Jony” Ive, ο άνθρωπος που κέρδισε την αγάπη πολλών καταναλωτών παγκοσμίως για τον σχεδιασμό των Apple προϊόντων αποφάσισε να εγκαταλείψει την εταιρεία.  

Ο Jony Ive δήλωσε στο The Financial Times σήμερα ότι αφήνει την Apple μετά από 27 χρόνια.

«Ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας σχεδιαστών που δημιούργησε μερικές από τις πιο όμορφες ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPod και διάφορα μοντέλα Mac. Η αποχώρηση την ομάδας μου από την εταιρεία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, ξεκινώντας ένα νέο project με τίτλο LoveFrom, το επόμενο έτος.» δήλωσε.

Jony Ive

Ο Ive ανέφερε ότι το όνομα της εταιρείας είναι εμπνευσμένο από τον ιδρυτή της Apple, Steve Jobs. Σύμφωνα με τη συνέντευξη του, «Υπήρξε ένας υπάλληλος που συναντήθηκε πριν από μερικά χρόνια με τον  Steve [Jobs]. . . Αυτός [είπε] ότι ένα από τα θεμελιώδη κίνητρα του ήταν ότι όταν κάνεις κάτι με αγάπη και με προσοχή για τους ανθρώπους για τους οποίους το φτιάχνεις, μπορεί να μην τους συναντήσεις ποτέ αλλά εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου στην ανθρωπότητα.»

Η Apple επιβεβαίωσε την αποχώρηση, σημειώνοντας ότι θα παραμείνει πελάτης της νέας εταιρείας σχεδιασμού του Ive.

«Ο Jony είναι ένας και μοναδικός στον τομέα του σχεδιασμού και ο ρόλος του στην αναβίωση της Apple δεν μπορεί να υποτιμηθεί, από το πρωτοποριακό iMac του 1998 μέχρι το iPhone και την πρωτοφανή φιλοδοξία του Apple Park, όπου πρόσφατα έχει βάλει τόση ενέργεια και φροντίδα» δήλωσε ο Tim Cook στην ανακοίνωση. «Η Apple θα συνεχίσει να επωφελείται από τα ταλέντα της Jony δουλεύοντας άμεσα μαζί του σε αποκλειστικά έργα και μέσα από το συνεχιζόμενο έργο της λαμπρής και παθιασμένης ομάδας σχεδιασμού που έχει δημιουργήσει. Μετά από τόσα χρόνια που συνεργαζόμαστε στενά, είμαι χαρούμενος που η σχέση μας συνεχίζει να εξελίσσεται και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Jony για πολύ καιρό ακόμα.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS