ΑρχικήinetGoogle Translate: Το AI βοήθησε στην προσθήκη 5 νέων γλωσσών

Google Translate: Το AI βοήθησε στην προσθήκη 5 νέων γλωσσών

Για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Google προσθέτει πέντε επιπλέον γλώσσες στο Google Translate χάρη στο AI. Με αυτή τη νέα προσθήκη, ο συνολικός αριθμός υποστηριζόμενων γλωσσών είναι 108.

Η εταιρεία ανέφερε ότι άργησε να προσθέσει νέες γλώσσες, γιατί η εφαρμογή μετάφρασης χρειαζόταν αρκετό χρόνο για να μπορέσει να τις “μάθει”.

Δείτε επίσης: Google Translate: Θα κάνει μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο

Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις στη μηχανική εκμάθηση και το AI και η βοήθεια από τα μέλη του Google Translate Community επέτρεψαν στη Google να ενσωματώσει τις πέντε νέες γλώσσες, οι οποίες είναι οι εξής: Kinyarwanda, Odia, Tatar, Turkmen και Uyghur.

Εκατομμύρια άτομα μιλούν αυτές τις γλώσσες. Η Kinyarwanda είναι η επίσημη γλώσσα της Ρουάντα, την οποία τη μιλούν περίπου 12 εκατομμύρια. Η Odia είναι μια γλώσσα που ομιλείται από 40 εκατομμύρια ανθρώπους στο ινδικό κράτος Odisha. Περίπου επτά εκατομμύρια μιλούν τη γλώσσα Tatar στην περιοχή Tatarstan της Ρωσίας.

Η Turkmen είναι η επίσημη γλώσσα του Τουρκμενιστάν και την μιλούν, επίσης, επτά εκατομμύρια άνθρωποι. Τέλος, η Uyghur είναι η επίσημη γλώσσα της Αυτόνομης Περιφέρειας Xinjiang της Δυτικής Κίνας και τη μιλούν περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι.

Δείτε επίσης: Η Wikipedia προσθέτει το Google Translate ως εργαλείο μετάφρασης

Δείτε επίσης: Google Woolaroo: Translate-App για απειλούμενες προς εξαφάνιση γλώσσες

Πλέον, το Google Translate προσφέρει μετάφραση για κείμενα και sites για κάθε μία από αυτές τις πέντε γλώσσες. Επιπλέον, υποστηρίζει την εισαγωγή εικονικού πληκτρολογίου στην οθόνη της συσκευής για τις Kinyarwanda, Tatar και Uyghur.

Η υπηρεσία προσφέρει ένα website interface, ένα mobile app τόσο για Android όσο και για iOS, καθώς και ένα application programming interface, το οποίο βοήθα τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν επεκτάσεις, εφαρμογές και άλλα λογισμικά. Η υπηρεσία είναι πολύ δημοφιλής και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Νέο Google Translate με μετάφραση νοήματος

Google Translate vs Microsoft Translator

Η προσθήκη των νέων γλωσσών δίνει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στο Google Translate, αφού αφήνει αρκετά πίσω το Microsoft Translator, το οποίο υποστηρίζει πάνω από 60 γλώσσες. Όπως είπαμε παραπάνω, όμως, η Google υποστηρίζει πια 108 γλώσσες.

Δείτε επίσης: Google Translate κατεβάστε λεξικά στο κινητό σας για χρήση offline

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS