ΑρχικήinetGo και Python: Οι κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού

Go και Python: Οι κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού

Python

Όπως γίνεται φανερό από την νέα έρευνα Developer Skills 2020 της HackerRank, οι δύο κορυφαίες γλώσσες που επιδιώκουν να μάθουν οι προγραμματιστές στις μέρες μας είναι οι Go και Python.

Για να πραγματοποιήσει την έρευνα, η HackerRank συμπεριέλαβε 116.000 προγραμματιστές οι οποίοι προέρχονταν από 162 χώρες. Η έκθεση αυτή παρουσιάζει την παρούσα κατάσταση σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού, τις γλώσσες προγραμματισμού, τα coding boot camps και πολλά άλλα.

Οι Go και Python είναι οι πιο επιθυμητές γλώσσες προγραμματισμού

Η γλώσσα προγραμματισμού Go, η οποία είναι δημιούργημα της Google, δεν βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων 10 δημοφιλέστερων γλωσσών προγραμματισμού, αλλά είναι μια γλώσσα στην οποία οι προγραμματιστές ενδιαφέρονται πολύ να μάθουν.

Περίπου το 36% των προγραμματιστών επιθυμούν να μάθουν την Go ως την επόμενη γλώσσα προγραμματισμού τους. Μάλιστα είναι η Τρίτη φορά που οι προγραμματιστές έχουν αναδείξει την Go ως την πρώτη γλώσσα που θα επέλεγαν να μάθουν.

Η δημοτικότητα της Go έχει αυξηθεί από την κυκλοφορία της το 2009, κυρίως λόγω της υιοθέτησής της και της προώθησης από την Google για την ανάπτυξη εφαρμογών Android.

Η δεύτερη γλώσσα στην λίστα της έκθεσης είναι η Python, με το 28% των προγραμματιστών να την επιλέγει ως την επόμενη γλώσσα.

Άλλη μία γλώσσα προγραμματισμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη λίστα είναι η Kotlin, η οποία είναι εξαιρετικά διαδεδομένη μεταξύ των προγραμματιστών εφαρμογών Android και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Η τέταρτη θέση ανήκει στην Tyescript, που δημιουργήθηκε από τη Microsoft, ενώ η R, που είναι μια δημοφιλής γλώσσα μεταξύ των επιστημόνων δεδομένων, κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση.

Οι υπόλοιπες κορυφαίες γλώσσες στη λίστα είναι οι Scala, Swift, Rust, Ruby και JavaScript. Οι προγραμματιστές δείχνουν επίσης ενδιαφέρον για τις React, AngularJS και Django.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS