ΑρχικήinetJavaScript: Οι προγραμματιστές αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους χαρακτηριστικά

JavaScript: Οι προγραμματιστές αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους χαρακτηριστικά

Πάνω από 20.000 προγραμματιστές μοιράζονται τις αγαπημένες τους δυνατότητες JavaScript, front-end frameworks και back-end frameworks σε μια νέα έρευνα. Το αγαπημένο πλαίσιο JavaScript front-end ήταν το React, ακολουθούμενο προσεκτικά από το Svelte στην βαθμολογία ικανοποίησης.

Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα της τέταρτης Πολιτείας της JavaScript, η οποία περιελάμβανε απαντήσεις από 21.717 προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι προγραμματιστές ήταν ικανοποιημένοι με την υποστηριζόμενη από τη Microsoft JavaScript, ακολουθούμενη από τις Reason, Elm, ClosureScript και PureScript. Αλλά το TypeScript βγήκε επίσης στην κορυφή του ενδιαφέροντος των προγραμματιστών. Περίπου το 58% των προγραμματιστών ανέφερε ότι χρησιμοποίησε το TypeScript και ότι θα το χρησιμοποιήσει και πάλι.

Το Svelte, το οποίο υπόσχεται μια “ριζοσπαστική νέα προσέγγιση για την οικοδόμηση user interface”, ήταν το κορυφαίο πλαίσιο στο οποίο οι προγραμματιστές ενδιαφέρονται να μάθουν. Ωστόσο, μόνο τα τρία τέταρτα των προγραμματιστών το γνώριζαν, σε σύγκριση με τα React, Angular και Vue.js, τα οποία γνωρίζουν τουλάχιστον όλοι οι προγραμματιστές.

Το Angular έχει χάσει τις προτιμήσεις του με τους προγραμματιστές της JavaScript τα τελευταία χρόνια, με βαθμολογία ικανοποίησης μόλις 38% σε σύγκριση με το 68% το 2016. Περίπου το 40% των προγραμματιστών που χρησιμοποίησαν το Angular δεν ήθελαν να συνεχίσουν να το κάνουν, σύμφωνα με την έρευνα της Stack Overflow 2019.

JavaScript

Το κορυφαίο “επίπεδο δεδομένων” για τη διαχείριση δεδομένων σε εφαρμογές ήταν το GraphQL, ακολουθούμενο από Apollo, Redux, MobX και Relay. Η Express κυριαρχεί στα back-end frameworks JavaScript, τα οποία ρέουν από τα Next.js, Next, και το Gatsby.

Οι περισσότεροι προγραμματιστές του JavaScript αναφέρουν ότι κερδίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, ενώ το 30,6% ισχυρίζεται ότι κερδίζουν από 50.000 έως 100.000 δολάρια ετησίως, ενώ το 20% αναφέρει κέρδη μεταξύ $ 100.000 και $ 200.000 ετησίως.

Ο πληθυσμός της έρευνας ανήκε στο 91,3% των ανθρώπων που προσδιορίστηκαν ως άνδρες έναντι του μόλις 6% που ταυτοποίηθηκαν ως γυναίκες.

Περίπου το 80% των προγραμματιστών συμφώνησε με τη δήλωση ότι “η JavaScript κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση”, αλλά το ποσοστό που συμφώνησε έντονα μειώθηκε από 52% το 2018 σε μόλις 20% φέτος.

Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των προγραμματιστών που συμφώνησαν έντονα με τη δήλωση ότι η δημιουργία εφαρμογών JavaScript είναι “υπερβολικά περίπλοκη αυτή τη στιγμή” έχει μειωθεί από 30% το 2016 σε μόλις 10,5% σήμερα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS