ΑρχικήbusinessNetflix: Φέρνει τον κωδικοποιητή AV1 στα Android!

Netflix: Φέρνει τον κωδικοποιητή AV1 στα Android!

NetflixΤο 2015, η Netflix ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να συνεργαστεί με τεχνολογικούς γίγαντες και συγκεκριμένα με την Amazon, την Google, την Intel και άλλες εταιρείες έχοντας ως βασικό στόχο την ανάπτυξη royalty-free κωδικοποιητών, που θα είχαν καλύτερη λειτουργία πάνω στα νέα και σύγχρονα μοντέλα συσκευών. Το κυριότερο χαρακτηριστικό που έχουν οι royalty-free κωδικοποιητές είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να απαιτείται καταβολή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή αδειών χρήσης. Το 2018, οι μεγάλες εταιρείες  αποκάλυψαν τον “καρπό” της συνεργασίας τους, με την ονομασία “AV1” κωδικοποιητής. O κωδικοποιητής AV1 δεσμεύεται να παρέχει όχι μόνο ελευθερία από τη χορήγηση αδειών πληρωμών, αλλά και εξοικονόμηση έως και 30% της ποσότητας των δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την ροή βίντεο 4K HDR. Τώρα, η Netflix ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τον κωδικοποιητή AV1 ως “επιλογή”. Επιπλέον o κωδικοποιητής AV1 προορίζεται μόνο για όσους χρήστες Android έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία “Αποθήκευση δεδομένων”.AV1 σε Android

Ένας λόγος που μπορεί να οδηγήσει στον περιορισμό της χρήσης του κωδικοποιητή AV1 για αναπαραγωγή είναι πιθανότατα η έλλειψη υποστήριξης υλικού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πρέπει να χρησιμοποιούν “μεγαλύτερη διάρκεια ζωής” μιας μπαταρίας για να παρακολουθήσουν τα ίδια βίντεο.κωδικοπoιητής AV1 (royalty-free)

Είναι, ακόμη, δυνατή η ενεργοποίηση του κωδικοποιητή AV1 αντί του VP9 στα βίντεο του YouTube, κάτω από τις ρυθμίσεις “Αναπαραγωγή” και “Εκτέλεση”. Επιπλέον οι χρήστες λαμβάνουν την προειδοποίηση ότι η χρήση του κωδικοποιητή AV1 για οτιδήποτε πάνω από 480p απαιτεί έναν ισχυρό υπολογιστή.

Τέλος, η Netflix αναφέρει ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει την ανάπτυξη του AV1, πέρα από τα Android, σε όλες τις πλατφόρμες, ξεκινώντας με την εξοικονόμηση δεδομένων στο κινητό, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι ο κωδικοποιητής AV1 παρουσιάζει 20% βελτιωμένη απόδοση συμπίεσης σε σχέση με τον VP9. Επομένως, πρόκειται για ένα σημαντικό άλμα στον τομέα της τεχνολογίας που ξεπερνά τα δεδομένα των VC1, Silverlight και 720 x 480 res videos που έχουν μέγιστη ταχύτητα τα 3,400 kbps.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS