ΑρχικήinetFord: Νέο biking jacket εμφανίζει emoji σε όσους βρίσκονται πίσω σας!

Ford: Νέο biking jacket εμφανίζει emoji σε όσους βρίσκονται πίσω σας!

Η Ford δημιούργησε ένα Emoji jacket για να βοηθήσει τους ποδηλάτες να είναι ασφαλείς στο δρόμο.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκθέσεις της αμερικανικής υπηρεσίας για την οδική ασφάλεια (NHTSA), ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι πολύ θετικό. Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί οι θάνατοι ποδηλατών και πεζών. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της NHTSA για τους ποδηλάτες και τους πεζούς προέρχονται από το 2018.

Κατά τη διάρκεια του 2018, υπήρξαν 51 περισσότεροι θάνατοι ποδηλατών σε σχέση με το 2017. Σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 6,3%. Μια πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών έδειξε ότι 19.450 Ευρωπαίοι ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους μεταξύ του 2010 και του 2018.

Για να ενισχύσει την οδική ασφάλεια, η Ford σκέφτηκε έναν τρόπο που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ποδηλάτες να «επικοινωνούν» με τους οδηγούς των υπόλοιπων οχημάτων, μειώνοντας τις πιθανότητες ενός ατυχήματος. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Ford δημιούργησε ένα biking jacket που εμφανίζει emoji. Το jacket έχει μια οθόνη LED στο πίσω μέρος, η οποία συνδέεται με ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο, που είναι συνδεδεμένο στο τιμόνι.

emoji

Ο ποδηλάτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την οθόνη που βρίσκεται στην πλάτη του για να δείξει στους οδηγούς που βρίσκονται πίσω του διάφορα σήματα. Για παράδειγμα, ο ποδηλάτης θα μπορεί να δείχνει πότε στρίβει και προς τα πού (κάτι σαν φλας) ή να εμφανίσει ένα σύμβολο κινδύνου.

Τέλος, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα emoji για να δείξει τη γενική διάθεσή του: χαρούμενος, λυπημένος ή κάτι άλλο.

Η Ford συνεργάστηκε με ποδηλάτες αλλά και με τους σχεδιαστές από την Designworks για τη δημιουργία του Emoji Jacket. Αυτή η συνεργασία έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας Share the Road safety. Δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα διατεθεί προς πώληση αυτό το Emoji jacket. Ωστόσο, αν βγει στην αγορά, θα βοηθήσει τους ποδηλάτες να μεταφέρουν το μήνυμά τους στους υπόλοιπους οδηγούς με έναν απλό, οπτικό τρόπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS