ΑρχικήinetΗ C καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού για το 2019;

Η C καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού για το 2019;

προγραμματισμού

Όσοι ασχολούνται με υπολογιστές και ειδικότερα με τον τομέα της πληροφορικής, σίγουρα γνωρίζουν τις δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, όπως Java, Python και άλλες, οι οποίες συχνά φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των καλύτερων γλωσσών προγραμματισμού.

Η γλώσσα προγραμματισμού C αντίθετα, συχνά χαρακτηρίζεται ως δύσκολη στην εκμάθηση, παρόλο που σχεδόν όλες οι σύγχρονες γλώσσες υψηλού επιπέδου, αναπτύσσονται με τη χρήση C και συνήθως δε θα δείτε αυτή τη γλώσσα στις πρώτες θέσεις μίας τέτοιας λίστας.

Πρόσφατα όμως, η TIOBE, μία παγκοσμίου φήμης εταιρεία που δημοσιεύει τον δείκτη κοινότητας προγραμματισμού TIOBE, ο οποίος μετρά τη δημοτικότητα των γλωσσών προγραμματισμού κάθε χρόνο, κατέταξε την C ως την κορυφαία γλώσσα προγραμματισμού για το 2019.

Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι επειδή η τεχνολογία Internet of Things έχει αναπτυχθεί ραγδαία τον τελευταίο καιρό.

Η C είναι μια πλούσια σε χαρακτηριστικά γλώσσα προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης πρόσβασης σε hardware API, της παρουσίας μεταγλωττιστών C, της προσδιοριστικής χρήσης πόρων και της δυναμικής κατανομής μνήμης.

Επιπλέον, η γλώσσα C είναι η καταλληλότερη γλώσσα για την ανάπτυξη drivers ή την εφαρμογή ενσωματωμένου συστήματος, όπου μπορεί να ελέγχει αποτελεσματικά τους μικροελεγκτές και να χρησιμοποιεί διάφορες λειτουργίες.

Όντας μια από τις παλαιότερες γλώσσες μεσαίου επιπέδου, η C έχει ενσωματωθεί σχεδόν σε όλους τους σύγχρονους μικροεπεξεργαστές, οπότε στην ουσία ελέγχει τα πάντα.

Ως γλώσσα μεσαίου επιπέδου, η C συνδυάζει τα χαρακτηριστικά τόσο των υψηλού όσο και των χαμηλού επιπέδου γλωσσών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό χαμηλού επιπέδου, όπως scripting για προγράμματα driver και πυρήνες. Υποστηρίζει επίσης λειτουργίες γλωσσών προγραμματισμού υψηλού επιπέδου, όπως δέσμες ενεργειών για εφαρμογές λογισμικού κ.λπ.

Εκτός όμως από τα χαρακτηριστικά που φέρει, τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες γλώσσες προγραμματισμού, η C προσφέρει και φορητότητα. Στην εποχή μας, όπου υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές λειτουργικών συστημάτων, η C μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές για κάθε λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows, UNIX και Linux.

Επίσης, αν είστε αρχάριος είναι χρήσιμο να ξεκινήσετε με την C, της οποίας τα βασικά στοιχεία δεν έχουν αλλάξει από το ξεκίνημά της.

Ανεξέρτητα όμως από το αν βρίσκεται στην κορυφή, η γλώσσα προγραμματισμού C είναι εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς προσφέρει καλύτερη χρήση του περιορισμένου πόρου hardware και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ταχύτητας του συστήματος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS