ΑρχικήinetPython: Η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού - Ξεπέρασε Java, JavaScript, C

Python: Η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού – Ξεπέρασε Java, JavaScript, C

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η γλώσσα προγραμματισμού Python ξεπέρασε την Java, την JavaScript και την C και έγινε η πιο δημοφιλής γλώσσα, αφού είναι αυτή που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες. Τα updated rankings για τον Οκτώβριο αποκάλυψαν το επίτευγμα της Python μέσω της Tiobe, ενός δείκτη που υπολογίζει τα ευρήματα με βάση τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: 10 κορυφαίες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για το 2022

Python δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού

Η Tiobe, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην αξιολόγηση και την παρακολούθηση της ποιότητας του λογισμικού, παρακολουθεί τη δημοτικότητα των γλωσσών προγραμματισμού τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Χρησιμοποιεί queries σε δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης και sites, συμπεριλαμβανομένων των Google, YouTube, Bing, Yahoo ! και Wikipedia για να κάνει τις μετρήσεις της. Συνολικά εξετάζονται 25 μηχανές αναζήτησης και sites.

Δείτε επίσης: Η πιο πολύ-αναζητημένη λέξη στο Bing είναι “Google”

Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος δείκτης δεν σχετίζεται με την καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού αυτή καθαυτή ή τη γλώσσα στην οποία έχουν γραφτεί οι περισσότερες γραμμές κώδικα. Κρίνει μια γλώσσα προγραμματισμού ως την πιο δημοφιλή με βάση τις αναζητήσεις που έχουν γίνει γι’ αυτή τη γλώσσα στις μηχανές αναζήτησης. Επομένως, πολλοί μπορεί να μην δώσουν σημασία στο επίτευγμα της Python, λόγω της συγκεκριμένης μεθοδολογίας, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό το ότι για πρώτη φορά μέσα σε 20 χρόνια, η Python βρίσκεται πρώτη στην κατάταξη.

Η Python, η οποία ξεκίνησε ως μια απλή scripting γλώσσα και ως εναλλακτική λύση στην Perl, έχει πλέον ωριμάσει. Η ευκολία στην εκμάθησή της, ο τεράστιος όγκος των libraries της και η ευρεία χρήση της σε όλους τους τομείς, την κατέστησαν τη δημοφιλέστερη γλώσσα προγραμματισμού σήμερα“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tiobe, Paul Jansen.

Java JavaScript

Ωστόσο, το ότι η Python έγινε η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού, δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την αύξηση των αναζητήσεων της ίδιας στο διαδίκτυο. Αντιθέτως, η άνοδός της σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την πτώση στις αναζητήσεις άλλων γλωσσών. Η C έπεσε κατά 5,79 % σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020, ενώ σημαντική μείωση είδε και η Java.

Άλλες γλώσσες προγραμματισμού που βρίσκονται στην τοπ δεκάδα, στις μετρήσεις του Οκτωβρίου, είναι η C ++, η C#, η Visual Basic, η JavaScript, η SQL, η PHP και η Assembly Language.

Δείτε επίσης: Golang: Νέο ransomware δείχνει ότι οι χάκερς τη χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι η Python χρησιμοποιείται από επιπλέον 2,2 εκατομμύρια προγραμματιστές, κυρίως λόγω της αυξημένης ενασχόλησης με το machine learning και το data science.

Πηγή: TechSpot

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS