Αρχικήrapidalert10 κορυφαίες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για το 2022

10 κορυφαίες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για το 2022

Tech jobs 2022: Η τεχνολογική πρόοδος έχει προκαλέσει αλματώδεις αλλαγές στην καθημερινή ζωή και ως εκ τούτου έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις θέσεις εργασίας.

Καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ψηφιοποίησης, κάνουν ό, τι μπορούν για να προσελκύσουν γνώστες του τεχνολογικού τομέα. Είναι φανερό ότι η τεχνολογική βιομηχανία ανθεί και αποτελεί το μέλλον στην αναζήτηση εργασίας.

10 κορυφαίες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για το 2022 tech jobs 2022
Tech jobs 2022: 10 κορυφαίες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας

Δείτε επίσης: Tech industry: Γιατί τα στελέχη αναζητούν νέες θέσεις εργασίας;

Ακολουθούν οι καλύτερες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, που προσφέρουν υψηλούς μισθούς, πολλές ευκαιρίες εξέλιξης και εξαιρετικό βαθμό ικανοποίησης.

1. Μηχανικός Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Μηχανικής Εκμάθησης (Artificial Intelligence / Machine Learning)

Οι μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης έχουν δει αυξημένη ζήτηση, καθώς η βιομηχανία τεχνολογίας στρέφεται όλο και περισσότερο στον αναδυόμενο τομέα αυτοματισμού.

Η τεχνολογία AI και η μηχανική εκμάθηση αποτελούν τις καλύτερες τεχνολογικές εργασίες για το μέλλον, με τις περισσότερες επιλογές.

Η δουλειά ενός μηχανικού AI, είναι να χρησιμοποιεί τεράστιους όγκους δεδομένων ώστε να εκπαιδεύει μοντέλα που εμπλέκονται στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας, στην οικονομική πρόβλεψη και στην αναγνώριση εικόνας. Ακόμα μπορεί να ασχοληθεί και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας του Internet of Things, ενώ και η τεχνολογία Artificial intelligence of things κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε όλο τον κόσμο.

Τα προσόντα που απαιτούνται γι’ αυτή τη θέση είναι πτυχίο στην τεχνητή νοημοσύνη και την εκμάθηση μηχανών, την επιστήμη των υπολογιστών, την επιστήμη των δεδομένων ή οποιοδήποτε σχετικό τομέα της πληροφορικής.

2. Επιστήμονας Δεδομένων (Data Scientist)

Οργανισμοί και επιχειρήσεις συλλέγουν όλο και περισσότερα δεδομένα κάθε μέρα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν ειδικοί, εξειδικευμένοι στην επιστήμη των δεδομένων. Οι επιστήμονες δεδομένων συνήθως ασχολούνται με τη σύνταξη, τον καθαρισμό και την παρουσίαση δεδομένων για τους οργανισμούς, με στόχο τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Οι θέσεις εργασίας στην επιστήμη των δεδομένων είναι πολλές και ο αριθμός τους δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Αυτή η θέση απαιτεί πτυχίο στην επιστήμη των δεδομένων, την επιστήμη των υπολογιστών ή σε οποιοδήποτε άλλο σχετικό τομέα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να εγγραφούν σε bootcamps επιστήμης δεδομένων για να ξεκινήσουν την καριέρα τους.

3. Αναλυτής Ασφάλειας Πληροφοριών (Security Analyst)

Ένας αναλυτής ασφάλειας, εργάζεται στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσει τα συστήματα πληροφοριών από απειλές στον κυβερνοχώρο. Οι αναλυτές ασφαλείας είναι απαραίτητοι για την προστασία των δεδομένων των χρηστών και των ευαίσθητων πληροφοριών μίας εταιρείας.

Για να ακολουθήσει κάποιος αυτή τη δουλειά χρειάζεται πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών, τον προγραμματισμό ή έναν συναφή τομέα. Ωστόσο, είναι δυνατή η απόκτηση θέσης αναλυτή ασφάλειας πληροφοριών και χωρίς πτυχίο, εάν διαθέτει πιστοποίηση ή/και σημαντική εμπειρία στην πληροφορική και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

4. Μηχανικός λογισμικού (Software Engineer)

Οι μηχανικοί λογισμικού εργάζονται για πράγματα που χρησιμοποιούμε κυριολεκτικά κάθε μέρα. Οι εφαρμογές στα τηλέφωνά, τα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο, οι ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε, αναπτύχθηκαν από μηχανικούς λογισμικού. Και καθώς σχεδόν κάθε βιομηχανία στον κόσμο χρησιμοποιεί κάποιο είδος λογισμικού, ο αριθμός των θέσεων εργασίας για τους μηχανικούς λογισμικού είναι πάντοτε μεγάλος.

Όσοι ενδιαφέρονται γι’ αυτόν τον ακμάζον τομέα, μπορούν να ακολουθήσουν αρκετές διαδρομές για να αποκτήσουν τα απαιτούμενα προσόντα. Ορισμένοι προγραμματιστές επιλέγουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό στην επιστήμη των υπολογιστών. Ωστόσο, όλο και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας και εργοδότες ενδιαφέρονται λιγότερο για τους αιτούντες που έχουν πτυχία στην επιστήμη των υπολογιστών και επικεντρώνονται στην αναζήτηση υποψηφίων με πρακτική εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού.

Δείτε ακόμα: Developers:Day :Digital- Καλύτερες θέσεις εργασίας στις Νέες Τεχνολογίες

10 κορυφαίες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για το 2022 tech jobs 2022
Tech jobs 2022: 10 κορυφαίες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας

5. Επιστήμονας Έρευνας Υπολογιστών (Computer Research Scientist)

Η επιστήμη της έρευνας υπολογιστών είναι μια από τις πιο προσοδοφόρες και αποδοτικές θέσεις εργασίας στην τεχνολογία. Οι επιστήμονες έρευνας υπολογιστών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας.

Ερευνούν και ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να κάνουν εκπληκτικά πράγματα με την τεχνολογία υπολογιστών και να βοηθήσουν στην πρόοδο. Οι προοπτικές για το εν λόγω επάγγελμα είναι εξαιρετικές, με το άνοιγμα νέων θέσεων να αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό πολύ πιο γρήγορο από τον μέσο όρο.

Τα προσόντα που απαιτούνται για μία τέτοια θέση είναι ένα πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών ή στα συστήματα πληροφοριών.

6. Αναλυτής δεδομένων (Data Analyst)

Στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, τα δεδομένα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι εργοδότες αναζητούν εργαζόμενους με ισχυρές δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων. Οι αναλυτές δεδομένων πρέπει να είναι ειδικευμένοι στην ερμηνεία των δεδομένων. Εξασφαλίζουν την ακρίβεια των δεδομένων και βρίσκουν τους καλύτερους τρόπους χρήσης τους.

Ενώ υπάρχει μία γενική ανησυχία ότι οι αναλυτές μπορεί να αντικατασταθούν από συστήματα AI, η αλήθεια είναι ότι οι προοπτικές της αγοράς για αυτό το επάγγελμα είναι εξαιρετικές. Για όσους επιθυμούν να διαπρέψουν σε αυτό τον τομέα, απαιτείται πτυχίο στην επιστήμη και την ανάλυση δεδομένων, ενώ οι κάτοχοι πτυχίων οικονομικών, στατιστικών και μαθηματικών μπορούν επίσης να διεκδικήσουν μία θέση.

7. IT Manager

Οι υπεύθυνοι IT επικεντρώνονται στον τομέα της πληροφορικής μιας εταιρείας. Σχεδιάζουν και συντονίζουν ό, τι κάνει αυτό το τμήμα, αναζητώντας τρόπους βελτίωσης των συστημάτων πληροφορικής, ενώ είναι υπεύθυνοι και για τις τεχνικές ομάδες υψηλής εξειδίκευσης.

Ο τομέας του IT Management απαιτεί τουλάχιστον πτυχίο σε τεχνολογικούς τομείς όπως πληροφοριακά συστήματα, επιστήμη υπολογιστών, μηχανική λογισμικού.

Δεδομένου ότι ένας IT Manager διαχειρίζεται επίσης μια ομάδα, θα πρέπει να αναπτύξει και τις δεξιότητες και τις γνώσεις στη διαχείριση έργων.

8. Διαχειριστής βάσης δεδομένων (Database Administrator)

Οι διαχειριστές βάσεων δεδομένων, συντηρούν τις βάσεις δεδομένων και διασφαλίζουν ότι τα συστήματα υπολογιστών λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και ομαλά.

Οι διαχειριστές βάσεων δεδομένων διαθέτουν συνήθως πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών, στην επιστήμη της πληροφορικής ή σε άλλο σχετικό τομέα. Επίσης χρήσιμο μπορεί να είναι ένα πτυχίο σε οποιοδήποτε τομέα σχετίζεται με τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.

9. Web Developer

Οι προγραμματιστές Ιστού χρησιμοποιούν γλώσσες προγραμματισμού, πλαίσια και στρατηγικές σχεδιασμού για τη δημιουργία και συντήρηση ιστότοπων και εφαρμογών. Είναι υπεύθυνοι για τη σωστή και ομαλή λειτουργία όλων των κειμένων, εικόνων, βίντεο και άλλων στοιχείων σχεδίασης σε μία σελίδα.

Οι Web Developer χωρίζονται επίσης σε Front End, Backend και Full Stack.

Ένας front end developer, σχεδιάζει τα τμήματα ενός ιστότοπου που βλέπει ο χρήστης.

Ένας Backend developer εργάζεται στα μη ορατά στοιχεία, όπως ο διακομιστής και οι βάσεις δεδομένων.

Τέλος ο Full Stack developer είναι σε θέση να χειρίζεται καθήκοντα τόσο front end όσο και backend και γι’ αυτό το λόγο έχει μεγάλη ζήτηση.

Οι επίδοξοι προγραμματιστές μπορούν είτε να επιλέξουν να αποκτήσουν πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών ή στη μηχανική λογισμικού είτε να παρακολουθήσουν ένα bootcamp ανάπτυξης ιστοσελίδων.

Δείτε επίσης: Η Apple επενδύει 430 δις $ στις ΗΠΑ – 20.000 νέες θέσεις εργασίας

τεχνολογίας
Tech jobs 2022: 10 κορυφαίες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας

10. Μηχανικός Hardware Υπολογιστών (Hardware Engineer)

Οι μηχανικοί Hardware υπολογιστών σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και επιδιορθώνουν το φυσικό κύκλωμα που κάνει τους υπολογιστές να λειτουργούν. Έχουν πολύ καλές απολαβές και η θέση προσφέρει μια πρακτική προσέγγιση που είναι ελκυστική για πολλούς ανθρώπους.

Η πορεία για να γίνει κάποιος μηχανικός Hardware υπολογιστών, ξεκινά συνήθως στο πανεπιστήμιο μέσω πτυχίου στην επιστήμη των υπολογιστών ή στην μηχανική υπολογιστών.

Είναι λοιπόν φανερό ότι Ο τομέας της τεχνολογίας αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για εργασία. Παρουσιάζει γρήγορη ανάπτυξη, προσφέρει πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας, υψηλό μέσο μισθό και μεγάλο ποσοστό απασχόλησης.

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη των θέσεων εργασίας στον προγραμματισμό είναι ότι η βιομηχανία δεν απαιτεί πτυχίο. Όσο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποδείξετε τις ικανότητές του, μπορεί να βρείτε δουλειά ακόμα και σε εταιρείες τεχνολογίας υψηλού επιπέδου, όπως η Google, η Apple, η Microsoft, η IBM και η Dell.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS