ΑρχικήbusinessΗ Apple επενδύει 430 δις $ στις ΗΠΑ - 20.000 νέες θέσεις...

Η Apple επενδύει 430 δις $ στις ΗΠΑ – 20.000 νέες θέσεις εργασίας

Η Apple ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 430 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και να δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο τα επόμενα πέντε χρόνια.

Apple

Δείτε επίσης: Apple: Αγωγή για παραπλάνηση περί αδιάβροχων iPhone και «εγγυήσεις»!

“Δημιουργούμε θέσεις εργασίας σε πρωτοποριακά πεδία – από το 5G έως την τεχνητή νοημοσύνη – επενδύοντας στην επόμενη γενιά των καινοτόμων νέων επιχειρήσεων, χτίζοντας ένα πιο πράσινο και πιο δίκαιο μέλλον” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook.

Η σημαντική επένδυση στην αμερικανική οικονομία αντιπροσωπεύει μια αύξηση 20% από τον αρχικό πενταετή στόχο της Apple, ύψους 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ορίστηκε το 2018. Οι συνεισφορές της τεχνολογικής γιγαντιαίας εταιρείας θα περιλαμβάνουν άμεσες δαπάνες με περισσότερους από 9.000 Αμερικανούς προμηθευτές και εταιρείες σε κάθε πολιτεία, επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων, κεφαλαιουχικές δαπάνες και άλλες εγχώριες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων παραγωγών Apple TV + σε 20 πολιτείες, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και υποστηρίζουν τη δημιουργική βιομηχανία, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Δείτε επίσης: AirTags: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα νέα trackers της Apple;

Στο πλαίσιο των επενδύσεων της και της επέκτασης της, η Apple σκοπεύει να διαθέσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Βόρεια Καρολίνα, όπου θα κατασκευάσει μια νέα πανεπιστημιούπολη και “engineering hub” στην περιοχή Research Triangle, δημιουργώντας τουλάχιστον 3.000 επιπλέον θέσεις εργασίας. Η εταιρεία θα δημιουργήσει επίσης ένα ταμείο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη σχολείων και κοινοτικών πρωτοβουλιών στην ευρύτερη περιοχή Raleigh-Durham και σε ολόκληρη την πολιτεία Tar Heel και θα συνεισφέρει πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες υποδομής στις 80 κομητείες που θα έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Οι επενδύσεις της Apple στη Βόρεια Καρολίνα αναμένεται να αποφέρουν οικονομικά οφέλη άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο για το κράτος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Δείτε επίσης: Γερουσία των ΗΠΑ: Εταιρείες κατηγορούν Apple/Google για τις πολιτικές στα stores τους

Η Apple, η οποία είναι η μεγαλύτερη φορολογούμενη εταιρεία των ΗΠΑ και υποστηρίζει ήδη περισσότερες από 2,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο, θα επεκτείνει γρήγορα τις ομάδες και τις δραστηριότητες της σε άλλες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, η Μασαχουσέτη, η Νέα Υόρκη, το Τέξας και η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Πηγή πληροφοριών: yahoo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS