ΑρχικήsecurityΓερμανία: Κήρυξε την πρώτη «καταστροφή στον κυβερνοχώρο»

Γερμανία: Κήρυξε την πρώτη «καταστροφή στον κυβερνοχώρο»

Τοπικές αρχές στη γερμανική συνοικία Άνχαλτ-Μπίτερφελντ, μία από τις 11 στη βορειοανατολική πολιτεία της Σαξονίας-Άνχαλτ, έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την παράλυση των συστημάτων υπολογιστών, ως αποτέλεσμα hacking επίθεσης. Πρόκειται για ένα περιστατικό ασφαλείας που ο ομοσπονδιακός παρατηρητής κυβερνοασφάλειας επιβεβαίωσε ως την πρώτη «καταστροφή στον κυβερνοχώρο» στη Γερμανία.

Οι κακόβουλοι παράγοντες που βρίσκονται πίσω από την εν λόγω επίθεση, διατάραξαν τη λειτουργία των συστημάτων υπολογιστών της συνοικίας Άνχαλτ-Μπίτερφελντ, στις 6 Ιουλίου, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος Τύπου στο Reuters στις 10 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Ιράν: Κυβερνοεπίθεση στο σιδηροδρομικό δίκτυο και troll στον Ιρανό ηγέτη

Γερμανία πρώτη «καταστροφή στον κυβερνοχώρο»
Γερμανία: Κήρυξε την πρώτη «καταστροφή στον κυβερνοχώρο»

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαστε σχεδόν εντελώς παράλυτοι». Επιπλέον, οι τοπικές αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για το αν θα μπορούν να συνεχίσουν τις διαδικτυακές τους υπηρεσίες την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, αρνήθηκαν να παραθέσουν κάποιο σχόλιο σχετικά με την ταυτότητα των κακόβουλων παραγόντων που διενήργησαν την επίθεση αλλά και σχετικά με το εάν αυτοί έχουν ζητήσει λύτρα. Αιτιολόγησαν αυτή τους τη στάση εξηγώντας ότι δεν μπορούσαν να αναφέρουν περαιτέρω πληροφορίες, καθώς μια αστυνομική έρευνα βρίσκεται υπό εξέλιξη. Σύμφωνα με πηγές, γερμανικές τοπικές κυβερνήσεις συχνά χρησιμοποιούν «ξεπερασμένα» και κακοσυντηρημένα software συστήματα που πολύ πιθανό να είναι ένας «εύκολος» στόχος κυβερνοεγκληματιών.

Δείτε ακόμη: Κεντρική Τράπεζα της Δανίας: Ρώσοι χάκερς είχαν πρόσβαση στο δίκτυό της για μήνες

Η συνοικία Άνχαλτ-Μπίτερφελντ, με πληθυσμό 157.000 κατοίκους, προς το παρόν δεν είναι σε θέση να καταβάλει παροχές πρόνοιας. Η επακόλουθη δήλωση καταστροφής είναι ένα επίσημο βήμα που της δίνει τη δυνατότητα να ζητήσει ομοσπονδιακή βοήθεια.

καταστροφή στον κυβερνοχώρο
Γερμανία: Κήρυξε την πρώτη «καταστροφή στον κυβερνοχώρο»

Αυτή η κυβερνοεπίθεση αποτελεί την τελευταία σε μια σειρά περιστατικών ασφαλείας που είχαν ως στόχο δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης στην Colonial Pipeline – την εταιρεία διαχείρισης του μεγαλύτερου αγωγού φυσικού αερίου των ΗΠΑ – ενώ χάκερς έχουν στοχεύσει επίσης ευρείας χρήσης εφαρμογές πληροφορικής με ransomware επιθέσεις.

Πρόταση: Το Μάντσεστερ υφίσταται «συντονισμένη παγκόσμια επίθεση» από χάκερς

Η γερμανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας BSI δήλωσε ότι είχε αποστείλει μια ομάδα κρίσεων στην Άνχαλτ-Μπίτερφελντ. Ένας εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι, παρόλο που και άλλες τοπικές αρχές είχαν πέσει θύματα κυβερνοεπιθέσεων, καμιά τους δεν είχε δηλώσει ως αποτέλεσμα την «καταστροφή στον κυβερνοχώρο».

Πηγή πληροφοριών: insurancejournal.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS