ΑρχικήinetΓιατί η Microsoft παρατάει τις γλώσσες προγραμματισμού C και C++για την Rust;

Γιατί η Microsoft παρατάει τις γλώσσες προγραμματισμού C και C++για την Rust;

Η υιοθέτηση της γλώσσας προγραμματισμού Rust από τους προγραμματιστές αυξάνεται με εκθετικό τρόπο. Αυτή η γλώσσα παρέχει την απλότητα και την ασφάλεια που χρειάζεται ένας προγραμματιστής κατά τη σύνταξη κώδικα. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα προγραμματιστών Stack Overflow, η Rust ξεπέρασε τη δημοφιλή Python και εξασφάλισε την κορυφαία θέση ως η πιο αγαπημένη γλώσσα από τους προγραμματιστές.

Η Microsoft αντιμετωπίζει προβλήματα με τις γλώσσες προγραμματισμού C και C ++. Στην πραγματικότητα, η Microsoft ξοδεύει περίπου $ 150.000 ανά θέμα ως σύνολο για την επίλυση των προβλημάτων και των τρωτών σημείων. Το 2018, υπήρχαν περισσότερα από 450 θέματα που αντιμετώπισε ο τεχνολογικός γίγαντας και επιδεινώνεται μόνο με το χρόνο. Φέτος, η εταιρεία αντιμετώπισε πάνω από 470 θέματα.

Για να ξεπεράσουν τέτοια προβλήματα, οι προγραμματιστές της Microsoft ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι χρησιμοποιούν τη γλώσσα προγραμματισμού Rust αντί για C και C ++ για να γράψουν και να κωδικοποιήσουν τα στοιχεία των Windows. Το έργο είναι γνωστό ως Verona, όπου οι προγραμματιστές θα αναπτύξουν μια νέα και ασφαλέστερη γλώσσα προγραμματισμού για τα Windows.

Rust

Γιατί να υιοθετήσουμε την Rust;

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές της Microsoft Research, η χρήση των C και C ++ για την ανάπτυξη λογισμικού είναι ένα πρόβλημα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι C και C ++ είναι από τις παλαιότερες γλώσσες προγραμματισμού και στερούνται την τεκμηρίωση για πόρους για σύγχρονες μηχανές. Ωστόσο, δουλεύουν εξαιρετικά στα συστήματα χαμηλού επιπέδου και βασίζονται κυρίως στις ανασφαλείς τεχνολογίες στις οποίες οι προγραμματιστές δημιουργούν μηχανές στο παρόν σενάριο. Ένα πράγμα που αφορά πραγματικά τους προγραμματιστές είναι η ασφάλεια κατά την κωδικοποίηση. Οι C και C + + δεν έχουν αυτή την ικανότητα να γράφουν ασφαλή και σωστό κώδικα.

Μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν στην υιοθέτηση της Rust αναφέρονται παρακάτω:

  • Οι εγγυήσεις ασφάλειας μνήμης και δεδομένων που έχει γίνει από τον Rust compiler είναι ισχυρότερες από αυτές των C και C ++.
  • Λιγότερος χρόνος δαπανάται για τον εντοπισμό προβλημάτων.
  • Τα μηνύματα προειδοποίησης και σφάλματων είναι πολύ καλά γραμμένα σε Rust απ ‘ότι στην C και C ++.

Δεδομένου ότι η Rust είναι σχετικά νεότερη από την C, οι προγραμματιστές της Microsoft Research ανέφεραν ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά που λείπουν σε αυτή τη νέα γλώσσα προκειμένου να γίνει πλήρως αναπτυγμένη:

  • Ασφαλής μεταστοιχείωση: Η ασφαλή μεταστοιχείωση συμβάλλει στην ασφαλή μετακίνηση τύπων “απλών παλιών δεδομένων” προς και από ακατέργαστα byte.
  • Ασφαλής Υποστήριξη για C Style Unions και Πιθανή Κατανομή.

Η Rust, η γλώσσα προγραμματισμού πολλαπλών παραδειγμάτων, χρησιμοποιείται από τους προγραμματιστές εδώ και μερικά χρόνια. Φέτος, η γλώσσα Rust έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη γλώσσα προγραμματισμού.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS