ΑρχικήinetΗ Google κλείνει το Google Translate στην Κίνα

Η Google κλείνει το Google Translate στην Κίνα

Η Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κλείνει την υπηρεσία Google Translate στην Κίνα. Η εταιρεία είπε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση λόγω της χαμηλής χρήσης της υπηρεσίας σε αυτή την περιοχή.

Ωστόσο, το τέλος υποστήριξης του Google Translate στην Κίνα σηματοδοτεί το τέλος ενός από τα τελευταία εναπομείναντα προϊόντα της εταιρείας στη χώρα.

Google Translate κλείνει Κίνα

Ο αποκλειστικός ιστότοπος της Κίνας για το Google Translate ανακατευθύνει τώρα τους χρήστες στην Hong Kong version της υπηρεσίας. Ωστόσο, αυτή δεν είναι προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα.

Δείτε επίσης: Google Translate: Πώς να μεταφράσετε αρχεία ήχου και ομιλία;

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία από το Σάββατο.

Διακόπτουμε τη λειτουργία του Google Translate στην ηπειρωτική Κίνα λόγω χαμηλής χρήσης“, ανέφερε η Google σε δήλωση.

Η Google είχε μια περίεργη σχέση με την κινεζική αγορά. Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία απέσυρε τη μηχανή αναζήτησής της από την Κίνα το 2010 λόγω της αυστηρής κυβερνητικής λογοκρισίας στο διαδίκτυο. Οι άλλες υπηρεσίες της, όπως το Google Maps και το Gmail, είναι επίσης ουσιαστικά αποκλεισμένες από την κινεζική κυβέρνηση.

Η απομάκρυνση της Google από την Κίνα έχει δώσει το πλεονέκτημα σε εγχώριους ανταγωνιστές. Για παράδειγμα, η τεχνολογική εταιρεία και μηχανή αναζήτησης Baidu, καθώς και η Tencent που ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το gaming, έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στο κινεζικό τοπίο του διαδικτύου.

Δείτε επίσης: Google Play apps: Το 55% κοινοποιεί data χρηστών

Η Google έχει πλέον πολύ περιορισμένη παρουσία στην Κίνα. Μέρος του hardware της, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, κατασκευάζονται στη χώρα. Ωστόσο, οι New York Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι η Google έχει μεταφέρει μέρος της παραγωγής των Pixel smartphone της στο Βιετνάμ.

Λέγεται, επίσης, ότι η εταιρεία προσπαθεί να πείσει Κινέζους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές για το λειτουργικό σύστημα Android παγκοσμίως, οι οποίες στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store, παρόλο που υπάρχει αποκλεισμός στην Κίνα.

Η Google κλείνει το Google Translate στην Κίνα

Το 2018, η Google προσπαθούσε να βρει τρόπο να εισαγάγει ξανά την μηχανή αναζήτησής της στην Κίνα, αλλά τελικά υπήρξαν αντιδράσεις από υπαλλήλους και πολιτικούς και το σχέδιο δεν προχώρησε. Και τώρα, αφαιρέθηκε και το Google Translate από την Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινεζικές αρχές έχουν μπλοκάρει τις περισσότερες δυτικές πλατφόρμες και υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Google, του Facebook και του Twitter, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει αυστηρούς κανόνες λογοκρισίας. Οι κινεζικές πλατφόρμες πρέπει να τηρούν αυστηρά αυτούς τους κανόνες και να λογοκρίνουν λέξεις-κλειδιά και θέματα που οι αρχές θεωρούν πολιτικά ευαίσθητα.

Δείτε επίσης: Google Stadia: Η gaming υπηρεσία κλείνει στις 18 Ιανουαρίου 2023

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις και ιδίως οι τεχνολογικές, έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ανησυχεί για την πιθανή πρόσβαση της Κίνας σε ευαίσθητες τεχνολογίες σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι ημιαγωγοί.

Τον Αύγουστο, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής chip Nvidia αποκάλυψε ότι η Ουάσιγκτον θα περιορίσει τις πωλήσεις συγκεκριμένων εξαρτημάτων της εταιρείας στην Κίνα.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS