ΑρχικήinetΗΠΑ: AMD και Nvidia περιορίζουν τις πωλήσεις AI chip στην Κίνα

ΗΠΑ: AMD και Nvidia περιορίζουν τις πωλήσεις AI chip στην Κίνα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλλει νέα license requirements στην AMD και την Nvidia τα οποία περιορίζουν τις πωλήσεις προηγμένων chip που χρησιμοποιούνται για projects που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στην Κίνα.

AMD Nvidia chip

Λέγεται ότι οι περιορισμοί θα εμποδίσουν την πρόσβαση της Κίνας σε high-end GPUs των Nvidia και AMD. Η Nvidia επιβεβαίωσε τις νέες απαιτήσεις (license requirements) σε έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει την πώληση των υφιστάμενων GPU A100 και A100X της Nvidia, των DGX Systems, καθώς και των επερχόμενων H100 chip. Όσον αφορά στην AMD, επηρεάζονται οι πωλήσεις των M1200-series chip. Τα μελλοντικά chip επηρεάζονται επίσης από τους περιορισμούς εάν είναι ίσα ή ξεπερνούν το τρέχον πρότυπο όσον αφορά το peak performance και το chip-to-chip I/O performance.

Δείτε επίσης: Το Twitter επιτέλους λανσάρει το κουμπί επεξεργασίας

AMD και Nvidia chip: Γιατί τίθενται περιορισμοί στις πωλήσεις στην Κίνα;

Οι νέοι περιορισμοί φαίνεται να σχετίζονται με συμφέροντα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι στόχος είναι μην μπορεί “η Κίνα να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει τεχνολογία των ΗΠΑ για να τροφοδοτήσει τον στρατό της, να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιτρέπει άλλες κακόβουλες δραστηριότητες“.

Δείτε επίσης: Amazon Web Services: Eκτεθειμένα credentials από iOS apps

Όπως αναφέρει το Reuters, η Κίνα αντιτίθεται στους νέους περιορισμούς. Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Shu Jueting, είπε ότι η κίνηση αυτή των ΗΠΑ “υπονομεύει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών και τη σταθερότητα των παγκόσμιων βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων“.

ΗΠΑ Κίνα
ΗΠΑ: AMD και Nvidia περιορίζουν τις πωλήσεις AI chip στην Κίνα

Λέγεται ότι οι περιορισμοί θα είναι σταδιακοί, με την Nvidia να επιβεβαιώνει ότι θα επιτρέπεται να εκπληρώσει παραγγελίες A100 GPU και να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του H100 chip μέσω των εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Δείτε επίσης: Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αποφασίζουν να σταματήσουν την προσφορά chip προς την Κίνα. Το 2020, η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Donald Trump απαγόρευσε στους προμηθευτές να πωλούν στην Huawei chip κατασκευασμένα με αμερικανική τεχνολογία. Θα έπρεπε να υπάρχει ειδική άδεια.

Χωρίς αμερικανικά chip από εταιρείες όπως η Nvidia και η AMD, οι κινεζικοί οργανισμοί θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS