ΑρχικήReviewsGoogle Woolaroo: Translate-App για απειλούμενες προς εξαφάνιση γλώσσες

Google Woolaroo: Translate-App για απειλούμενες προς εξαφάνιση γλώσσες

Το Μουσείο Yugambeh με έδρα το Κουίνσλαντ συνεργάστηκε με το Google Arts and Culture για την ανάπτυξη ενός εργαλείου ψηφιακής γλώσσας ανοιχτού κώδικα, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, που ονομάζεται Woolaroo και έχει ως σκοπό τη διδασκαλία και τη διατήρηση των απειλούμενων προς εξαφάνιση γλωσσών.

Woolaroo google

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες από το Google Photos στο iCloud;

Το εργαλείο που δημιουργήθηκε με την χρήση του Google Translate και του Cloud Vision χρησιμοποιεί το machine learning και την αναγνώριση εικόνας για να μεταφράσει φωτογραφίες αντικειμένων σε γηγενείς γλώσσες σε πραγματικό χρόνο. Εάν εντοπιστούν πολλά αντικείμενα σε μια φωτογραφία, οι χρήστες μπορούν να κάνουν scroll και να επιλέξουν τη μετάφραση με βάση κάθε αντικείμενο.

Εκτός από τη δυνατότητα μετάφρασης, το Woolaroo έχει επίσης σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει άτομα και κοινότητες να συνεισφέρουν με νέες λέξεις και ηχογραφήσεις για να βοηθήσουν στην προφορά.

Δείτε επίσης: Google: Εξοικονόμησε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ένα χρόνο μέσω της τηλεργασίας

Οι γλώσσες που υποστηρίζονται στο Woolaroo περιλαμβάνουν την Yugambeh, μια αυτόχθονη γλώσσα που ομιλείται στο Queensland και τη Νέα Νότια Ουαλία, τη Kouri-Vini, την Καλαβριανή διάλεκτο Γκρίκο, Māori, Nawat, Tamazight, Sicilian, Yang Zhuang, Rapa Nui και Yiddish. Όλες οι γλώσσες μπορούν να μεταφραστούν στα Αγγλικά, στα Γαλλικά ή στα Ισπανικά.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Google αποκάλυψε ότι έφερε μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή Google Translate, η οποία της επιτρέπει να μεταγράφει ήχο από τη μία γλώσσα στην άλλη σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Δείτε επίσης: Ο Google Assistant σύντομα θα προφέρει τα ονόματα με ακρίβεια

Όταν παρουσιάστηκε, ο Bryan Lin, μηχανικός της ομάδας του Translate, είπε ότι η δυνατότητα μεταγραφής ήχου θα ήταν διαθέσιμη τους επόμενους μήνες.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS