ΑρχικήsecurityEmail Apps πώληση δεδομένων: Επίσημη απάντηση της Foxintelligence

Email Apps πώληση δεδομένων: Επίσημη απάντηση της Foxintelligence

Email Apps πώληση δεδομένων: Επίσημη απάντηση της Foxintelligence: Σε πρόσφατο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην είδηση της Motherboard που αποκαλύπτει ότι ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές email για iOS και Android, οι οποίες  ισχυρίζονται ότι “επικεντρώνονται στην ασφάλεια”, εξάγουν δεδομένα από τα εισερχόμενα των χρηστών και τα πωλούν για να κερδίσουν χρήματα.

Σύμφωνα με την αναφορά της Motherboard, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν δύο σημαντικές εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συγκεντρώνουν δεδομένα χρηστών με αμφισβητούμενους τρόπους – οι CleanFox και Rakuten Slice.

Foxintelligence

Η CleanFox επιτρέπει στους χρήστες να αποσυνδέονται από ανεπιθύμητα ενημερωτικά δελτία με ένα μόνο κλικ. Ενώ το Rakuten Slice προσδιορίζει τα e-receipts από τα inboxes και εξάγει τα δεδομένα από κάθε αγορά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες για εκστρατείες μάρκετινγκ. Σε αντάλλαγμα, το Rakuten Slice δίνει στους χρήστες μια εξατομικευμένη εμπειρία ηλεκτρονικών αγορών.

Μετά από επικοινωνία του SecNews με την Foxintelligence σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την CleanFox εφαρμογή της σας παραθέτουμε την επίσημη απάντηση της εταιρείας επί του θέματος.

Email Apps

«Για αρκετές ημέρες, η εφαρμογή μας Cleanfox έχει αποτελέσει αντικείμενο αβάσιμων κατηγοριών στον Τύπο, οι οποίες έχουν καταστρέψει τη φήμη της εταιρείας μας. Όχι μόνο αυτές οι κατηγορίες είναι ψευδείς και μοιάζουν με δυσφήμιση, αλλά είναι επίσης αντίθετες με τις πεποιθήσεις μας και τις δεσμεύσεις μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Από το ξεκίνημα της Foxintelligence, επιλέξαμε να είμαστε ακόμα πιο απαιτητικοί από ό, τι προστάζει ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR): Είμαστε πάντα εντελώς διαφανείς στο επιχειρηματικό μοντέλο του Cleanfox και γενικότερα της Foxintelligence. Τίποτα δεν κρύβεται σε δυσανάγνωστες σελίδες όπως η Πολιτική Απορρήτου ή οι Όροι Χρήσης. Αντίθετα, το επιχειρηματικό μοντέλο υποδεικνύεται με σαφήνεια και απλώς όταν ο χρήστης μας δίνει τη συγκατάθεσή του. Επίσης δεσμευόμαστε να μην μεταπωλούμε ποτέ τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας, να μην συμμετέχουμε σε καμία συσκευή στόχευσης διαφήμισης και να μην προκαλέσουμε καμιά βλάβη στο χρήστες. Η Foxintelligence δημιουργεί και μεταπωλεί ανώνυμα και συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία, όπως κάθε ινστιτούτο έρευνας. Πιστεύουμε σε ένα μοντέλο στο οποίο η υπηρεσία είναι δωρεάν ο χρήστης δεν είναι το προϊόν.

Γι ‘αυτούς τους λόγους απορρίπτουμε έντονα τις πρόσφατες κατηγορίες ότι το Cleanfox πωλεί δεδομένα χρήστη σε εταιρείες τρίτων. Αυτό είναι ψευδές και δυσφημιστικό. Επίσης, απορρίπτουμε τις κατηγορίες ότι δεν είμαστε διαφανείς με τους χρήστες μας. Μια απλή επίσκεψη στον ιστότοπό μας σας το επιβεβαιώνει. Πριν ο χρήστης συνδεθεί με το Cleanfox, αναλύουμε με σαφήνεια τη δέσμευσή μας να μην πουλάμε ποτέ προσωπικά δεδομένα σε τρίτους και μόνο στη στατιστική αγορά που βασίζεται σε ανώνυμα και συγκεντρωμένα δεδομένα.

Όλα αυτά αναλύονται κατά τρόπο κατανοητό και απλό στην πολιτική απορρήτου, στις Συχνές Ερωτήσεις και στις σελίδες του Playstore και του Apple Store.

Η Foxintelligence και το Cleanfox δεν έχουν πουλήσει ποτέ και ποτέ δεν θα πουλήσουν προσωπικά δεδομένα σε τρίτους. Το Clanefox είναι μια δωρεάν υπηρεσία. Η Foxintelligence πωλεί στατιστικά στοιχεία όπως η εκτίμηση του κύκλου εργασιών των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου ή ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων στο διαδίκτυο. Για να παράγουμε αυτά τα στατιστικά στοιχεία ανώνυμα συγκεντρώνουμε ηλεκτρονικά μηνύματα επιβεβαίωσης παραγγελίας (e-receipts). Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι σε καμία περίπτωση προφίλ χρήστη, δεν επιτρέπουν κανένα είδος ταυτοποίησης με έναν χρήστη της εφαρμογής μας.

Οι περιπτώσεις πώλησης δεδομένων οι οποίες θα δεν είναι ανώνυμες που αναφέρονται σε ορισμένα άρθρα, σχετίζονται με μια πρακτική που πάντα αρνούμαστε να ακολουθήσουμε: την ψευδωνυμοποίηση δεδομένων, δηλαδή την ανάθεση ενός μοναδικού αναγνωριστικού σε κάθε χρήστη. Επομένως, είναι αδύνατο να γίνει ταυτοποίηση των στατιστικών στοιχείων με τους χρήστες της Foxintelligence. Δεν πωλούμε δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς στόχευσης διαφημίσεων. Όπως και οι περισσότερες online υπηρεσίες ή τα κοινωνικά μέσα, η Foxintelligence δεν πωλεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Foxintelligence δεν συνδέεται καθόλου με τη διαφήμιση. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε το Cleanfox, δεν θα έχετε υπάρξει ποτέ στο παρελθόν αντικείμενο στοχευμένων ή μη στοχευμένων διαφημίσεων από τρίτες εταιρείες λόγω της εγγραφής σας στο Cleanfox.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS