ΑρχικήsecurityΗ Apple μπλοκάρει ως πορνό αναζητήσεις όπως «έφηβοι» και «Ασιατικός»

Η Apple μπλοκάρει ως πορνό αναζητήσεις όπως «έφηβοι» και «Ασιατικός»

Φαίνεται ότι το ενσωματωμένο φίλτρο γονικού ελέγχου που υπάρχει στις συσκευές iPhone, χρειάζεται λίγη παραπάνω εξάσκηση για να ξεχωρίζει σωστά τις ακατάλληλες αναζητήσεις. Όπως παρατηρήθηκε, όταν το φίλτρο είναι ενεργοποιημένο σε μία συσκευή, μπλοκάρει λανθασμένα ως πορνό, αναζητήσεις που περιλαμβάνουν λέξεις-κλειδιά, όπως «Ασιατικός» και «έφηβος».

Ένας χρήστης του Twitter, με το όνομα Charlie Stigler, διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να κάνει καμία αναζήτηση χρησιμοποιώντας τη λέξη-κλειδί “Ασιατικό”, όπως για παράδειγμα “Ασιατικό φαγητό” ή “Ασιατικά χτενίσματα”. Όπως σχολίασε ο ίδιος, ένας ολόκληρος πολιτισμός, έχει στην ουσία μπλοκαριστεί από την Apple και χαρακτηρίζεται ως πορνό.

Εκτός όμως από τις λέξεις που σχετίζονται με την Ασία, αναζητήσεις που περιλαμβάνουν λέξεις όπως «έφηβος» ή «εφηβικός» μπλοκάρονται επίσης ως πορνό, σαν να μην μπορούν να σχετίζονται με τίποτα άλλο εκτός από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η Apple μπλοκάρει ως πορνό αναζητήσεις όπως «έφηβοι» και «Ασιατικός»

“Οι αναζητήσεις όπως “πόροι ψυχικής υγείας για εφήβους” αποκλείονται επίσης, επειδή η λέξη “έφηβος” βρίσκεται στη μαύρη λίστα. Κάτι που είναι εντελώς χαζό για ένα χαρακτηριστικό που πιθανώς να χρησιμοποιείται ΑΠΟ ΕΦΗΒΟΥΣ!” έγραψε στο Twitter του ο Charlie Stigler.

Ο Stigler το ανακάλυψε όταν δοκίμασε να κάνει αναζητήσεις στο iPhone 8 του που τρέχει το iOS 13.3.1. Ωστόσο, η Softpedia επιβεβαίωσε ότι το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στο “iPhone 11 Pro που τρέχει επίσης την πιο πρόσφατη έκδοση iOS“.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να σκεφτείτε ότι και η λέξη «Ασιάτες», μπλοκάρεται επίσης ως πορνό από την Apple, όταν κάνετε αναζήτηση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αυτό γιατί η λέξη «Ασιάτες», δεν περιλαμβάνεται στην «μαύρη λίστα» της Apple, παρόλο που συχνά χρησιμοποιείται και αυτή για να κάνει κάποιος αναζήτηση ακατάλληλου περιεχομένου.

Εάν είστε κάτοχος ενός iPhone, μπορείτε να ελέγξετε αν αυτό ισχύει ή όχι ενεργοποιώντας τη λειτουργία “Περιορισμένης Πρόσβασης“.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στην επιλογή Χρόνος επί οθόνης> Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου> Περιορισμοί περιεχομένου> Περιεχόμενο ιστού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS