ΑρχικήsecurityΓιατί δεν μπορώ να αποχωριστώ τα Windows 7; Γιατί, όμως, πρέπει;

Γιατί δεν μπορώ να αποχωριστώ τα Windows 7; Γιατί, όμως, πρέπει;

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές και στο παρελθόν, η Microsoft ανησυχεί ιδιαίτερα με την αγάπη του κόσμο προς τα Windows 7 καθώς όσο οι χρήστες επιλέγουν μια παλαιότερη έκδοση, τόσο πιο δύσκολο είναι για τον κολοσσό να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει για τα Windows 10.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η υποστήριξη για τα Windows 7 θα διακοπεί στις 14 Ιανουαρίου 2020 …

Windows 7

Βέβαια, το πιο ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι όταν η εταιρεία δώσει τέλος στην υποστήριξη για τα Windοws 7, όσοι χρήστες διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα θα είναι εκτεθειμένοι σε επιθέσεις.

Η Microsoft πλέον κάνει επιθετικό marketing των νεότερων εκδόσεων της με σκοπό να πείσει όλους όσους δεν λένε να εγκαταλείψουν, το υπό κατάργηση, λειτουργικό σύστημα.

Οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες αγαπάνε τα Windows 7 εφόσον ενδιαφέρονται για βασικές λειτουργίες όπως περιήγηση στο διαδίκτυο, πρόσβαση στα emails, ταινίες και μουσική. Οπότε τα Windοws 7, αν και δεν διαθέτουν την προηγμένη λειτουργικότητα των Windows 10, εξυπηρετούν άψογα τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η κατάσταση όμως είναι σοβαρή! Κάθε μέρα παρατηρούνται νέες απειλές που βασικός στόχος τους είναι τα Windows. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης ενός Windows 7 έχει περισσότερες πιθανότητες να πέσει θύμα. Δεν χρειάζεται να την πατήσουμε για να αλλάξουμε γνώμη. Μπροστά στη κλοπή της προσωπικής μας ζωής και των χρημάτων που έχουμε στη τράπεζα, μια απλή μετάβαση σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα μοιάζει αστεία…δεν συμφωνείτε;

Είναι σαφές ότι τα Windows 10 είναι μια ασφαλέστερη επιλογή και έρχονται με τεχνολογίες που προστατεύουν τους χρήστες. Βέβαια, για να είμαστε αντικειμενικοί, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι τα Windows 7 δεν είναι η πιο ευάλωτη πλατφόρμα, οπότε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως το Google Chrome και τα antivirus apps μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της ασφάλειας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλες τις εκδόσεις των Windows θα βρείτε εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS