ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη 13χρονος για hacking επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ!

Συνελήφθη 13χρονος για hacking επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ!

Ένας 13χρονος μαθητής του γυμνασίου “Benjamin Franklin” συνελήφθη στις ΗΠΑ, αφού φέρεται να πραγματοποίησε hacking επιθέσεις στο σύστημα υπολογιστών μιας σχολικής περιφέρειας της Ιντιάνα. Ο 13χρονος, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, συνελήφθη αφότου πραγματοποίησε επαναλαμβανόμενες hacking επιθέσεις σε σχολεία της κοινότητας Βαλπαραΐσο των ΗΠΑ.

Εκπρόσωποι του σχολείου ανέφεραν τακτικές επιθέσεις στα συστήματα e-learning της περιφέρειας, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της διδασκαλίας και την “αποσύνδεση” των μαθητών από τις virtual αίθουσες διδασκαλίας τους.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στις 18 Σεπτεμβρίου ότι έθεσε υπό κράτηση τον 13χρονο στις 17 Σεπτεμβρίου, αφού οι σχολικοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι είχε εισέλθει παράνομα στο σύστημα υπολογιστών της κοινότητας Βαλπαραΐσο. Ο Joe Hall, αρχηγός της αστυνομίας του Βαλπαραΐσο, ανέφερε ότι το αγόρι πιστεύεται πως βρίσκεται πίσω από μια σειρά hacking επιθέσεων που έπληξαν σχολεία στην περιοχή από τότε που η πανδημία του COVID-19 ώθησε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πολλών χωρών να μεταβούν στο e-learning.

13χρονος- hacking επιθέσεις -σχολεία ΗΠΑ

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο Κέντρο κράτησης ανηλίκων της Κομητείας Πόρτερ, όπου κατηγορήθηκε βάσει νέου νόμου για διάπραξη κακουργήματος εναντίον χρηστών υπολογιστών. Ο νόμος, Κώδικας Ιντιάνα 35-32-1-8, αφορά κακούργημα επιπέδου 6.

Επιπλέον, ο Michael Berta, προσωρινός επιθεωρητής του σχολείου, ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το αγόρι είχε συνεργούς στις hacking επιθέσεις που διενήργησε. Ο Berta τόνισε ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη διατάραξη της λειτουργίας των e-learning προγραμμάτων, που εισήχθησαν σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του COVID-19, έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη την υπάρχουσα κατάσταση. Πρόσθεσε ακόμη ότι μετά τη σύλληψη του αγοριού, οι διακοπές στα e-learning προγράμματα σταμάτησαν.

13χρονος- hacking επιθέσεις -σχολεία ΗΠΑ-e learning

Οι γονείς ενημερώθηκαν από τους διαχειριστές του Βαλπαραΐσο ότι η σχολική συνοικία συνεργάστηκε με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για να εντοπίσει τους εγκληματίες που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, τις οποίες περιέγραψαν ως «σκόπιμες και κακόβουλες εγκληματικές πράξεις».

Μετά την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση των hacking επιθέσεων, η περιοχή ερευνά τώρα τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η άμυνα στον κυβερνοχώρο, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες μελλοντικές επιθέσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 23% των μαθητών της περιοχής συμμετέχει στην επιλογή απομακρυσμένης μάθησης.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS