ΑρχικήsecurityΠάτρα: Κεντρική φαρμακαποθήκη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Πάτρα: Κεντρική φαρμακαποθήκη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Πάτρα: Κεντρική φαρμακαποθήκη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση – και η θυγατρική της στην Κεφαλονιά! Πρόκειται για τη φαρμακαποθήκη, στην οποία φέρεται να δούλευε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη.

Κυβερνοεπίθεση στον συνεταιρισμό φαρμακαποθηκών Πάτρας και Κεφαλονιάς στη «σκιά» της υπόθεσης των τριών νεκρών παιδιών που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με κεταμίνη ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για να βρεθεί η διαδρομή της ουσίας.

Δείτε επίσης: Οι επιθέσεις Ransom DDoS έπεσαν σε επίπεδα ρεκόρ φέτος

πάτρα φαρμακαποθήκη κυβερνοεπίθεση

Δείτε επίσης: Ανίδεοι χάκερ πέρασαν μήνες μέσα σε ένα δίκτυο γιατί δεν ήξεραν τι να κάνουν

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η κυβερνοεπίθεση στον συνεταιρισμό φαρμακαποθηκών έγινε στις 7 Απριλίου και οι υπεύθυνοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κεταμίνη στα προϊόντα τους.

Η ανακοίνωση του συνεταιρισμού:

«Αγαπητά Μέλη του Συνεταιρισμού

Την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου και γύρω στις 11 π.μ. ο κεντρικός server του συνεταιρισμού δέχτηκε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση, η οποία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απενεργοποίησε όλες τις λειτουργίες και επομένως και αυτές των φαρμακαποθηκών μας στην Πάτρα και στην Κεφαλονιά. Παρά το προχωρημένο σύστημα ασφαλείας που είχε εγκατασταθεί στο συνεταιρισμό μας τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από σωρεία αντίστοιχων επιθέσεων σε μεγάλες εταιρείες και συνεταιρισμούς, η επίθεση δεν μπόρεσε να αποτραπεί, αλλά εξασφαλίστηκε τουλάχιστον η μη προσβολή των υπολογιστών εργασίας του δικτύου μας και έτσι γλίτωσε ένας τεράστιος όγκος εργασιών των στελεχών μας.

Η επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας της φαρμακαποθήκης μας στην Πάτρα και της Θυγατρικής μας στην Κεφαλονιά δεν μας προκαλεί κανέναν απολύτως εφησυχασμό. Αντιθέτως, ήδη αυτή την εβδομάδα υπάρχουν συναντήσεις με κορυφαίους ειδικούς σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, έτσι ώστε να διαγνώσουμε τι πήγε στραβά και κυρίως για να λάβουμε όλα εκείνα τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που δεν θα επιτρέψουν σε παρόμοιες κυβερνοεπιθέσεις στο μέλλον να διακόψουν τη λειτουργία μας ή να μας προκαλέσουν μεγάλο ύψος ζημιών, εξαιτίας της απώλειας κρίσιμων για τη λειτουργία μιας επιχείρησης δεδομένων, την οποία αποφύγαμε αυτή τη φορά χάρις στη λήψη και ύπαρξη πλήρους ημερήσιου back up».

Δείτε επίσης: Η αστυνομία έκλεισε το hacking forum RaidForums

Πηγή πληροφοριών: reader.gr

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS