ΑρχικήinetH Apple μηνύει εταιρεία ιατρικών συσκευών για αντιγραφή του Apple Watch

H Apple μηνύει εταιρεία ιατρικών συσκευών για αντιγραφή του Apple Watch

Η Apple κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας ιατρικών συσκευών, Masimo, για αντιγραφή του Apple Watch.

Apple Masimo αγωγή

Η Apple κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας Masimo, μιας εταιρείας που αναπτύσσει, κατασκευάζει και πουλάει ιατρικές συσκευές και τεχνολογίες. Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Delaware και κατηγορεί την εταιρεία για αντιγραφή του Apple Watch.

Η Apple αναφέρει στην αγωγή της ότι η Masimo αντέγραψε πολλά από τα σχέδια και τις πατέντες της, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας παρακολούθησης της υγείας, του σχεδιασμού θήκης και των φορτιστών του Apple Watch.

Δείτε επίσης: Η Apple ανακοινώνει τις δυνατότητες του μελλοντικού tvOS 16 update

Η Masimo πουλά συσκευές για νοσοκομεία για τη διαχείριση της περίθαλψης των ασθενών και νωρίτερα φέτος αγόρασε τη Sound United, μια εταιρεία της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν την Denon και την Polk Audio. Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η Masimo ανακοίνωσε και την κυκλοφορία ενός ρολογιού υγείας (health watch), με το όνομα W1, το οποίο φαίνεται πως περιλαμβάνει πολλούς αισθητήρες υγείας που είναι παρόμοιοι με αυτούς που διαθέτει το Apple Watch.

Δείτε επίσης: Η Apple το 2024 θα κυκλοφορήσει ένα αναδιπλούμενο iPad;

Apple Watch αντιγραφή
H Apple μηνύει εταιρεία ιατρικών συσκευών για αντιγραφή του Apple Watch

Ένας εκπρόσωπος της Apple είπε ότι η εταιρεία προχώρησε αγωγή με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να προστατεύσει «τις καινοτομίες που προωθεί για λογαριασμό των πελατών της».

Η Masimo φέρεται να είπε στο Reuters ότι με αυτή την αγωγή, η Apple απαντά σε μια προηγούμενη μήνυση που είχε καταθέσει η Masimo εναντίον της τεχνολογικής εταιρείας. Η Masimo μήνυσε την Apple το 2020, ισχυριζόμενη ότι είχε κλέψει τα εμπορικά μυστικά της και ότι είχε παραβιάσει τις πατέντες της σχετικά με τη μέτρηση του καρδιακού ρυθμού και των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα. Πέρυσι, ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει τις εισαγωγές Apple Watch που παραβιάζουν τις πατέντες της.

Δείτε επίσης: Apple Music: Η δυνατότητα Spatial Audio έρχεται σε αυτοκίνητα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει αγωγές για την τεχνολογία της. Πριν μερικά χρόνια, έλαβε χώρα μια σειρά από μάχες για διπλώματα ευρεσιτεχνίας με τους ανταγωνιστές Samsung και Nokia.

Πηγή: www.cnet.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS