ΑρχικήinetGoogle: Απενεργοποιεί τις επεκτάσεις Chrome Manifest V2 τον Ιούνιο του 2023

Google: Απενεργοποιεί τις επεκτάσεις Chrome Manifest V2 τον Ιούνιο του 2023

Η Google ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απενεργοποίηση της υποστήριξης για την επέκταση Google Chrome Manifest V2, καθώς η εταιρεία ωθεί περισσότερους προγραμματιστές να μεταβούν στο Manifest V3.

Δείτε επίσης: Τα Chrome extensions Manifest V2 δεν θα λειτουργούν από το 2023

Google

Σύμφωνα με μία ενημέρωση, θα προχωρήσει σε προσεκτικά, πειραματικά βήματα, διασφαλίζοντας μια ομαλή εμπειρία τελικού χρήστη κατά τη σταδιακή κατάργηση του Manifest V2 τον Ιούνιο του 2023.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Google θα υποστηρίζει τους προγραμματιστές επεκτάσεων με καθοδήγηση και πληροφορίες σχετικά με το νέο πρωτόκολλο και πώς μπορούν να διαθέσουν καλύτερα τις εκδόσεις που το υποστηρίζουν χωρίς οι χρήστες τους να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η Google ανακοίνωσε το Manifest V3 το 2019, ως ένα νέο πλαίσιο αδειών και δυνατοτήτων για τις επεκτάσεις του Chrome που θα εισάγει αυστηρότερους κανόνες για την αναβάθμιση της ασφάλειας και του απορρήτου των δεδομένων χρήστη.

Εν ολίγοις, το Manifest V3 ελπίζει να επιτύχει τα εξής:

  • Περιορισμό πρόσβασης της επέκτασης σε αιτήματα δικτύου χρηστών.
  • Ώθηση των προγραμματιστών να συμπεριλάβουν όλες τις λειτουργίες στην επέκταση, τερματίζοντας την πρακτική της απομακρυσμένης φιλοξενίας κώδικα.
  • Μετακίνηση των τροποποιήσεων αιτημάτων δικτύου από τις επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης.
  • Αντικατάσταση των σελίδων παρασκηνίου με ειδικούς υπαλλήλους υπηρεσιών για βελτίωση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης.

Δείτε ακόμα: Zero-day ελάττωμα του Google Chrome: Κάντε update άμεσα

Manifest V2

Αν και αυτό είναι θετικό, εισάγει αναπόφευκτα τεχνικές προκλήσεις για τους προγραμματιστές επεκτάσεων, καθώς συχνά πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν δυνατότητες στα εργαλεία τους.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές για τις επεκτάσεις που παίρνουν πιο ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα περιήγησης, όπως οι αποκλειστές διαφημίσεων, που επί του παρόντος αγωνίζονται να βρουν τρόπους να προσφέρουν στους χρήστες τους το ίδιο επίπεδο λειτουργικότητας στο Manifest V3.

Η ενημέρωση παρέχει πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία του Manifest V3 (και τη σταδιακή κατάργηση του Manifest V2), προσθέτοντας τα ακόλουθα ορόσημα:

  • Τον Ιανουάριο του 2023, με την κυκλοφορία του Chrome 112, ενδέχεται να γίνουν δοκιμές για την απενεργοποίηση της υποστήριξης για επεκτάσεις Manifest V2 σε κανάλια Canary, Dev και Beta.
  • Τον Ιούνιο του 2023, με την κυκλοφορία του Chrome 115, ενδέχεται να γίνουν δοκιμές για την απενεργοποίηση της υποστήριξης για επεκτάσεις Manifest V2 σε όλα τα κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του Σταθερού καναλιού.

Δείτε επίσης: Επεκτάσεις Chrome με 1,4 εκατομμύρια λήψεις κλέβουν δεδομένα περιήγησης

Με βάση αυτήν την ενημέρωση, η προθεσμία για την άρση της υποστήριξης του Manifest V2 έχει μετατεθεί κατά πέντε μήνες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023.

Για τις επιχειρήσεις, η υποστήριξη του Manifest V2 θα επεκταθεί έως τον Ιανουάριο του 2024, δίνοντας χρόνο σε πιο δύσκαμπτες οντότητες να προσαρμοστούν στην αλλαγή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS