ΑρχικήUpdatesΣταματά η υποστήριξη του OneDrive desktop app σε Windows 7, 8 και...

Σταματά η υποστήριξη του OneDrive desktop app σε Windows 7, 8 και 8.1

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το OneDrive desktop application δεν θα λαμβάνει νέες ενημερώσεις σε υπολογιστές που τρέχουν παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Η αλλαγή θα επηρεάσει τα Windows 7, 8 και 8.1 και το τέλος υποστήριξης θα γίνει σε δύο φάσεις, με την πρώτη να ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Δείτε επίσης: Microsoft OneDrive: Πώς να επαναφέρετε αρχεία ή φακέλους που έχουν διαγραφεί;

Microsoft OneDrive desktop

Το OneDrive είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων, που επιτρέπει στους πελάτες της Microsoft να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους από το cloud, σε όλες τις συσκευές τους.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, η Microsoft δεν θα κυκλοφορεί OneDrive updates για το desktop app σε personal computers. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για το desktop application για επιχειρήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, οι υπολογιστές που τρέχουν Windows 7 και 8.1 θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για το OneDrive.

Δείτε επίσης: Microsoft OneDrive Photo Editing: Πώς να επεξεργαστείτε φωτογραφίες;

Σύμφωνα με τη Microsoft, δύο μήνες μετά από αυτή την αλλαγή, οι χρήστες που συνεχίζουν να εκτελούν μία από αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows σε προσωπικούς υπολογιστές, δεν θα μπορούν πλέον να συγχρονίζουν τα αρχεία τους με το OneDrive χρησιμοποιώντας το desktop application. Αυτό δηλαδή θα γίνει την 1η Μαρτίου 2022. Οι χρήστες θα αναγκάζονται να ανεβάζουν τα αρχεία τους στο cloud χρησιμοποιώντας το OneDrive μέσω ενός web browser.

OneDrive Windows

Η Microsoft υποστηρίζει ότι προχωρά σε αυτή την κίνηση, ώστε να μπορεί να “εστιάζει τους πόρους της σε νέες τεχνολογίες και λειτουργικά συστήματα“, αλλά και για να είναι σε θέση να διατηρήσει τους χρήστες της ασφαλείς.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender for Business: Νέα λύση ασφαλείας για επιχειρήσεις

Η εταιρεία έκανε πρόσφατα διαθέσιμα τα Windows 11. Αυτή η αλλαγή στο OneDrive θα επηρεάσει κυρίως τους χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλιότερους υπολογιστές. Ένας παλιός υπολογιστής ίσως και να μην υποστηρίζει τις ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 11, αλλά η μετάβαση στα Windows 10 λογικά θα είναι δυνατή. Οπότε οι χρήστες που χρησιμοποιούν Windows 7, 8 ή 8.1, θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους στα Windows 10 (αν δεν είναι δυνατή η μετάβαση στα 11) ώστε να μην έχουν πρόβλημα με το OneDrive.

Πηγή: SlashGear

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS