ΑρχικήsecurityΤο "εκλογικό" hacking ποτέ δεν ήταν πιο απλό απ' ό,τι είναι σήμερα!

Το “εκλογικό” hacking ποτέ δεν ήταν πιο απλό απ’ ό,τι είναι σήμερα!

Το να είσαι επαγγελματίας hacker δεν ήταν ποτέ πιο απλό και κερδοφόρο από ό, τι είναι σήμερα. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του cyberdefense στη Microsoft, το ηλεκτρονικό έγκλημα θα είναι μια βιομηχανία αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2022. Εργαλεία hacking είναι διαθέσιμα στο dark web στην τιμή των 500 δολαρίων, ενώ μερικά πωλούνται με υποστήριξη 24 ωρών.

hacking

Λόγω των hacking χαμηλού κόστους, οι εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο απειλούνται επίμονα από πολλούς και επίμονους hacker. Έχουν εντοπιστεί επιθέσεις κακόβουλων προγραμμάτων και phishing που στοχεύουν σε πολιτικές εκστρατείες κατά τις πρόσφατες εκλογές στη Ρωσία, την Τουρκία, την Κολομβία και το Αζερμπαϊτζάν. Keyloggers και Trojans εντοπίστηκαν σε πολλά κράτη λίγο πριν την περίοδο των αμερικάνικων εκλογών το 2018 και σύμφωνα με το Τμήμα Εγχώριας Ασφάλειας, κατά τις εκλογές του 2016 50 κράτη είχαν εντοπίσει τέτοια είδη εισβολής από τον κυβερνοχώρο.

«Όταν σκέφτεστε τις επιθέσεις σε εκλογικά συστήματα θα πρέπει να τις σκέφτεστε παγκόσμια, όχι μόνο εδώ στις ΗΠΑ», δήλωσε η Ann Johnson, αντιπρόεδρος της εταιρίας Cybersecurity Solutions Group της Microsoft, «πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε την κλίμακα η κλίμακα».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Microsoft ανιχνεύει σχεδόν 6,5 τρισεκατομμύρια – ναι, τρισεκατομμύρια – περιστατικά στον κυβερνοχώρο την ημέρα. Αρκετά εκατομμύρια από αυτά απευθύνονται σε πολιτικές εκστρατείες. Πολλά από τα “σήματα” είναι καλοήθη, λέει ο Johnson, και χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη στο cloud, η τεχνολογική εταιρεία συνεργάζεται στενά με πολιτικές εκστρατείες για τον εντοπισμό και τον μετριασμό συγκεκριμένων απειλών. Για παράδειγμα, πριν από τις μεσοπρόθεσμες εκλογές του 2018, η Microsoft αποκάλυψε επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) που απευθύνονταν τόσο σε Δημοκρατικούς όσο και σε Ρεπουμπλικάνους.

Οι φορείς απειλής που στοχεύουν στις εκλογές γενικά εμπίπτουν σε ορισμένες συγκεκριμένες κατηγορίες. Ο Johnson είπε ότι οι hacker έχουν διάφορους λόγους για να κάνουν ό, τι κάνουν: μπορεί να υπάρχουν “άνθρωποι που έχουν καθαρά οικονομικά κίνητρα και τα εγκλήματα τους στον κυβερνοχώρο να σχετίζονται με τα οικονομικά, είτε ανθρώπους που κλέβουν ηλεκτρονικές ταυτότητες για άλλους λόγους ή είτε απατεώνες που θέλουν να εκθέσουν πολιτικά πρόσωπα.” Οι λόγοι που μπορεί να μπει κάποιος στην διαδικασία του hacking σε εκλογικές διαδικασίες και γενικά στα πολιτικά σκηνικά είναι πάρα πολλοί.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS