ΑρχικήsecurityHacker κλέβει 4.5 εκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα της Bitrue

Hacker κλέβει 4.5 εκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα της Bitrue

Bitrue

Θύμα επίθεσης από hacker (ή από ομάδα hackers) έπεσε μία πλατφόρμα ανταλλαγής Cryptocurrency, ονόματι Bitrue με έδρα την Σιγκαπούρη. Από την επίθεση, ο hacker κατάφερε να κλέψει 4.5 εκατομμύρια δολλάρια σε μορφή ψηφιακών νομισμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο hacker κατάφερε να κλέψει 9,3 εκατομμύρια σε νομίσματα Ripple (XRP) και 2,5 εκατομμύρια Cardano (ADA), αξίας 4,25 εκατομμυρίων δολαρίων και 225,000 δολαρίων αντίστοιχα.

Οι διαχειριστές της πλατφόρμας παραδέχτηκαν το hack σε μία ανακοίνωσή τους στο Twitter και στο Telegram channel. Μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, προχώρησαν άμεσα στην απενεργοποίηση όλων των συναλλαγών και έβαλαν την πλατφόρμα σε λειτουργία συντήρησης, προκειμένου να ερευνήσουν το θέμα καλύτερα.

Προς το παρόν ο ιστότοπος ανταλλαγής Cryptocurrency εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας, αν και η εταιρεία δηλώνει ότι θα είναι  και πάλι πλήρως λειτουργικός μέσα στις επόμενες ώρες.

Η Bitrue υποσχέθηκε να αποζημιώσει τα θύματα της επίθεσης

Σύμφωνα με τους διαχειριστές, η κλοπή ανακαλύφθηκε ότι συνδέεται με μια μη εξουσιοδοτημένη συναλλαγή, η οποία απέσπασε χρήματα από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι που χρησιμοποιείται στην πλατφόρμα για συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο σε λογαριασμούς και τα μετέφερε σε αρκετές άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής Cryptocurrency.

Η Bitrue δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις Bittrex, ChangeNOW και Huobi για να ανακτήσει τα χρήματα των χρηστών της από τις αντίστοιχες πλατφόρμες τους.

“Σας διαβεβαιώνουμε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και το 100% των χαμένων κεφαλαίων θα επιστραφούν στους χρήστες. Επικοινωνήσαμε επίσης με τις αρμόδιες αρχές της Σιγκαπούρης για να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τον ένοχο και να ανακτήσουμε τα κλεμμένα κεφάλαια”, ανέφερε η Bitrue.

Η Bitrue είναι ανάμεσα στις Top 100 πλατφόρμες ανταλλαγής Cryptocurrency, σύμφωνα με την CoinMarketCap.

Πρόκειται για το δεύτερο hacking που υφίσταται η εταιρεία το τελευταίο έτος, καθώς τον Ιανουάριο η Bitrue έπεσε θύμα μιας επίθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο hacker κατάφερε να κλέψει πάνω από 13.000 νομίσματα Ethereum Classic (ETC) αξίας άνω των 100.000 δολαρίων από τους λογαριασμούς της πλατφόρμας. Αυτή η επίθεση ωστόσο ματαιώθηκε εγκαίρως.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS