ΑρχικήsecurityΠως να κρατήσετε ασφαλή τον τραπεζικό σας λογαριασμό από hackers

Πως να κρατήσετε ασφαλή τον τραπεζικό σας λογαριασμό από hackers

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν πως hackers επιχειρούν να εισβάλλουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό και να κλέψουν τα χρήματα που έχει μέσα.

Μια καλή αρχή για να προστατευτεί κανείς είναι να χρησιμοποιήσει λογισμικό ασφαλείας και να ρυθμίσει την ασφάλεια στο router του, ώστε οι hackers να μην έχουν πρόσβαση σε όλες τις συσκευές του δικτύου και να μην υποκλέψουν τους κωδικούς του.

Υπάρχουν 5 σίγουροι τρόποι που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να καταστήσει ασφαλές τον τραπεζικό του λογαριασμό.

τραπεζικό λογαριασμό

1.

Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε κάθε λογαριασμό που διαθέτετε.

2.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να ελέγχετε κάθε εισερχόμενο και εξερχόμενο ποσό από το λογαριασμό σας.

3.

Παρακολουθήστε το πιστωτικό σας αποτέλεσμα ώστε εάν δείτε ύποπτες κινήσεις στον λογαριασμό σας, όπως για παράδειγμα λογαριασμούς πιστωτικών καρτών που δεν ανοίξατε, να το καταγγείλετε αμέσως και να προφυλάξετε τον λογαριασμό σας.

4.

Παγώστε τον τραπεζικό λογαριασμό σας. Κανείς δεν θα μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να κάνει ανάληψη χρημάτων με οποιονδήποτε τρόπο έως ότου τον ξεπαγώσετε εσείς.

τραπεζικό λογαριασμό

5.

Είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε κωδικούς που μπορεί εύκολα κάποιος να μαντέψει, όπως για παράδειγμα 123456789 ή την ημερομηνία γέννησης σας. Επιπλέον, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ίδιο κωδικό για όλους τους λογαριασμούς που έχετε στο διαδίκτυο.  Μια καλή λύση για να μπορεί κανείς να θυμάται τον ισχυρό κωδικό του, μοναδικό για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό που διαθέτει, είναι να χρησιμοποιήσει μια φράση ή έναν στίχο, να κρατήσει μόνο τα αρχικά της κάθε λέξης και στη συνέχεια να τις αλλάξει με αριθμούς και σύμβολα. Για παράδειγμα, ο στίχος «I Still Haven’t Found What I’m Looking For» (I Still Have Not Found What I Am Looking For), μας δίνει τον κωδικό ishnfwialf, αλλάζοντας το “h”με το σύμβολο  “#”, το “l” με το σύμβολο «|» και το “f” με το 4 και κάνοντας κεφαλαία τα “i” έχουμε τον κωδικό Is#n4wIa|4. Αυτός ο κωδικός είναι ισχυρός και εύκολος να τον θυμάται κανείς εάν χρησιμοποιήσει αντίστοιχο τρόπο  για να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό.

Επίσης, αυτόν τον κωδικό μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε με αυτόν τον τρόπο σε όλους τους λογαριασμούς σας, στο Facebook Is#n4wIa|4F.B, στο Twitter Is#n4wIa|4TW  κλπ.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS