ΑρχικήsecurityΠόσο ασφαλή είναι τα Cryptocurrency Wallets;

Πόσο ασφαλή είναι τα Cryptocurrency Wallets;

5 είδη Cryptocurrency Wallets που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να αποτρέψει το ενδεχόμενο κλοπής των επενδύσεων του.

Cryptocurrency

Cryptocurrency Exchanges

Μπορεί να χωρέσει μέχρι κι εκατό διαφορετικά νομίσματα και μάρκες, που σημαίνει πως ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει όλα του τα νομίσματα σε έναν λογαριασμό. Αυτό το σύστημα βέβαια δεν είναι ασφαλές από hackers. Προτείνεται λοιπόν να χρησιμοποιείται μόνο για ανταλλαγές και όχι αποθήκευση κρυπτονομισμάτων.

Online/Web Wallets 

Απαιτούν σύνδεση σε μια ιστοσελίδα ή εφαρμογή με χρήση username / email και κωδικό. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους και για τον λόγο αυτό τα προτιμούν αρκετοί όμως η αλήθεια είναι πως δεν είναι απόλυτα ασφαλή.

Τα private keys του χρήστη αποθηκεύονται στον server του πορτοφολιού και αυτό δημιουργεί θέμα ασφάλειας αφού με αυτόν τον τρόπο εύκολα θα μπορούσε κάποιος να υποκλέψει τα στοιχεία κι επομένως το περιεχόμενο του. Άλλο ρίσκο του ηλεκτρονικού πορτοφολιού είναι πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσύρει την πρόσβαση του χρήστη στα κρυπτονομίσματα του, με το να διαγράψει τον λογαριασμό του, χωρίς να μπορεί ο χρήστης να κάνει τίποτα.

Είναι καλό να μην αποθηκεύει κάποιος μεγάλα ποσά σε αυτού του είδους πορτοφόλια όπως και δε θα κυκλοφορούσε στο δρόμο με ένα πραγματικό πορτοφόλι με πάρα πολλά λεφτά.

Software Wallets

Απαιτεί εγκατάσταση ενός προγράμματος / εφαρμογής ανοιχτού κώδικα στον υπολογιστή ή στο κινητό, όμως ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει login. Το σημαντικό είναι πως τα private keys του χρήστη αποθηκεύονται στη συσκευή του και όχι στον κεντρικό server της εταιρείας και αυτό καθιστά το πορτοφόλι ασφαλέστερο. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, ο χρήστης θα πρέπει να προστατέψει την συσκευή του από κακόβουλα λογισμικά για να προστατέψει κατά επέκταση και τα Software Wallets του.

Hardware Wallets

Είναι πολύ ασφαλές για τον χρήστη καθώς τα private keys του αποθηκεύονται στη συσκευή hardware και δεν αφήνουν ποτέ τη συσκευή, ακόμη κι αν κάνει κάποια συναλλαγή. Η τιμή του ίσως αποτελέσει έναν ανασταλτικό παράγοντα για να μην το επιλέξει κάποιος αλλά το σημαντικό είναι πως είναι ασφαλές στον μέγιστο βαθμό.

Paper Wallets

Σε αυτήν την περίπτωση, τα private keys εκτυπώνονται σε χαρτί. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και γνώσεις από τον χρήστη ώστε να δημιουργήσει ένα ασφαλές paper wallet έτσι ώστε οι hackers, χάριν στην μη σύνδεση στο διαδίκτυο, να μην έχουν πρόσβαση στα private keys του.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS