ΑρχικήbusinessΤο 98% των επιχειρήσεων επιλέγουν on-premise server

Το 98% των επιχειρήσεων επιλέγουν on-premise server

Αν και η Cloud-based υποδομή θεωρείται η ασφαλέστερη και καλύτερη λύση, το 98% των εταιρειών τρέχουν σε on-premise server hardware, σύμφωνα με πάνω από 500 IT experts από μια έρευνα της Spiceworks που κυκλοφόρησε την Δευτέρα.

Απ’ ότι φαίνεται, οι On-premise servers δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα από το προσκήνιο.

server

Η βιομηχανία ξεκίνησε με mainframes, στη συνέχεια είχαμε τους standalone servers και τέλος έρχεται το cloud-based. Όλα δείχνουν, όμως, ότι τα computing resources επιστρέφουν σε αυτό που ουσιαστικά χρειάζονται.

Οι ειδήμονες στον χώρο της πληροφορικής έχουν διάφορα κίνητρα για τη διατήρηση του hardware infrastructure και την αγορά νέων υποδομών που εξαρτώνται από τους κύκλους ανανέωσης. Το κίνητρο για την αγορά ενός νέου διακομιστή εξαρτάται από το μέγεθος της εταιρείας.

Οι επιχειρήσεις αγοράζουν νέους διακομιστές λόγω της ανάπτυξης της εταιρείας, κάνοντας συχνά αγορές με κύκλους ανανέωσης, σύμφωνα με την έκθεση. Ωστόσο, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις διατηρούν τους διακομιστές έως ότου σταματήσει να λειτουργεί το hardware ή τα θέματα αξιοπιστίας απαιτούν νέες αγορές.

Η βιομηχανία συχνά αντιμετωπίζει το cloud ως σωτήρα, αλλά οι επιχειρήσεις πάντα παλεύουν για τη βελτιστοποίηση του κόστους και τη σωστή διακυβέρνηση. Η τεχνολογία on-premise παραμένει στη κορυφή της λίστα αγορών των επιχειρήσεων για το άμεσο μέλλον.

Το ένα τρίτο των οργανισμών αγοράζουν νέους διακομιστές εξαιτίας του τέλους της ζωής του λειτουργικού συστήματος ενός διακομιστή.

Παραδείγματος χάρη, τον Ιανουάριο του 2020, η Microsoft εγκαταλείπει την εκτεταμένη υποστήριξη για το δημοφιλές Windows Server 2008. Η υποστήριξη για τον SQL Server 2008 λήγει τον Ιούλιο. Σχεδόν “κάθε εταιρεία του κόσμου διαθέτει Windows Server και SQL Server και το σημαντικότερο κομμάτι του βρίσκεται σε εκτεταμένη υποστήριξη”, δήλωσε ο Tony Mackelworth, επικεφαλής του Microsoft Advisory Services, σε συνέντευξή του στο CIO Dive.

Η επικείμενη λήξη υποστήριξης από την Microsoft θα αποτελέσει μπελά για πολλές εταιρείες που θα χρειαστεί να αναζητήσουν αλλού υπηρεσίες. «Η Microsoft οδηγεί επιθετικά στους πελάτες στην αναβάθμιση ή επανάκτηση ή τον επαναπροσδιορισμό σε πλατφόρμες cloud», δήλωσε ο Mackelworth.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι εάν ο server μιας εταιρείας πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα μεταβεί σε ένα εντελώς νέο τύπο τεχνολογίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS