ΑρχικήinetΗ νέα τεχνολογία Android Vision της Microsoft αλλάζει το Excel

Η νέα τεχνολογία Android Vision της Microsoft αλλάζει το Excel

Excel

Η Microsoft αναμιγνύει την τεχνητή νοημοσύνη, το Office 365 και την κάμερα του smartphone σας, για να δημιουργήσει υπολογιστικά φύλλα Excel από οπτικά δεδομένα. Η νέα λειτουργία είναι σε δοκιμαστικό στάδιο επί του παρόντος, με μια έκδοση beta να κυκλοφορεί σε έναν μικρό αριθμό χρηστών.

Θεωρητικά, αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να τραβήξουν μια φωτογραφία των δεδομένων που θέλουν να περάσουν στο Excel, όπως για παράδειγμα μία συνταγή που είναι γραμμένη σε χαρτί. Ο κώδικας τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft θα πάρει το input και θα παρέχει ένα λειτουργικό υπολογιστικό φύλλο Excel των δεδομένων της εικόνας. Σκεφτείτε το σαν OCR αλλά για στήλες και σειρές. Δείτε πώς το περιγράφει η Microsoft σε ένα blog post:

Ανοίξτε το Excel στο τηλέφωνο ή στο tablet σας και πατήστε το κουμπί Εισαγωγή δεδομένων από εικόνα για να ξεκινήσετε.

Έπειτα, τοποθετήστε την κάμερα του κινητού σας πάνω από τα δεδομένα που θέλετε να περάσετε στο Excel, μέχρι να τα δείτε περικυκλωμένο από ένα κόκκινο περιθώριο και έπειτα πατήστε το κουμπί λήψης. Αν χρειαστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές ρύθμισης μεγέθους γύρω από τις άκρες της εικόνας για να περικόψετε μόνο το σημείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Ο ισχυρός μηχανισμός AI του Excel θα επεξεργαστεί την εικόνα και θα την μετατρέψει σε ένα φύλλο Excel. Όταν εισάγει τα δεδομένα σας για πρώτη φορά, θα σας δώσει την ευκαιρία να διορθώσετε τυχόν ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία μετατροπής.

Από μόνη της, δεν αποτελεί μια εντυπωσιακή λειτουργία. Ωστόσο, αποτελεί άλλη μια προσθήκη, στις ιδέες που έχει η Microsoft για τις mobile συσκευές. Αυτό δεν είναι ένα εύκολο έργο. Η σάρωση για πλέγμα ή περίγραμμα μπορεί να γίνει από πολλές εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένου του Office Lens της Microsoft), αλλά η λήψη οπτικών δεδομένων και η δημιουργία φύλλου Excel είναι η «απλή μαγεία» που αγαπούν οι χρήστες των smartphone.

Η εταιρεία, αναπτύσσει αυτό το χαρακτηριστικό στο πακέτο Office 365, το οποίο αποδίδεται ως βασική πηγή εσόδων και εμπλοκής πελατών.

Τέλος, ενώ αυτή η λειτουργία εξακολουθεί να είναι σε έκδοση beta για έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών Android, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όταν θα γίνει η ολοκληρωμένη κυκλοφορία της, θα είναι cross-platform. Αυτό θα επιτρέψει στη Microsoft να συνεχίσει να τονίζει ότι η πλατφόρμα δεν είναι απαραίτητα το λειτουργικό σύστημα, αλλά το λογισμικό που επιλέγετε να τρέξετε. Το λογισμικό θα τρέχει σε οποιαδήποτε συσκευή ανεξάρτητα από το υποκείμενο λειτουργικό σύστημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS