ΑρχικήsecurityΣφάλμα ασφαλείας στα Android Tv εκθέτει τις φωτογραφίες σας!

Σφάλμα ασφαλείας στα Android Tv εκθέτει τις φωτογραφίες σας!

Σφάλμα ασφαλείας στις τηλεοράσεις Android Tv επιτρέπει την πρόσβαση στα φωτογραφικά αρχεία των χρηστών. Η Google ανέστειλε τη λειτουργία της εφαρμογής ύστερα από αναφορά για bug, από χρήστη της εφαρμογής.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης  χρησιμοποιούσε τη Vu Android TV και ανέφερε πως η λειτουργία σύνδεσης της εφαρμογής Google Home παρουσίασε σφάλμα δίνοντας του πρόσβαση σε λογαριασμούς τρίτων χρηστών.

Ο εν λόγω χρήστης δημοσίευσε στο Twitter δύο βίντεο όπου παρουσίαζε αναλυτικά το σφάλμα. Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η εφαρμογή να του έχει δώσει πρόσβαση σε συνδεδεμένους λογαριασμούς ενώ στο δεύτερο του έδωσε πρόσβαση σε τυχαίους λογαριασμούς.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο Twitter, εμφανίζονταν προσωπικές φωτογραφίες άλλων χρηστών. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι εμφανίζονταν κυρίως οι φωτογραφίες προφίλ τους και πως ο ίδιος δεν είχε πρόσβαση σε όλη τη φωτογραφική συλλογή.

Πληροφοριακά, η τηλεόραση Vu Android που χρησιμοποιούσε, διαθέτει Android 7.0 Nougat, μια έκδοση που δεν έχει παρουσιάσει κανένα σφάλμα από το 2017. Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα σε άλλη Android συσκευή.

Android Tv

Η εταιρεία Vu πάντως, έχει επίσημα ανακοινώσει ότι το σφάλμα αφορά την Google. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Προσφάτως ενημερωθήκαμε για ένα σφάλμα λειτουργίας της εφαρμογής Google Home σε κάποιες Android τηλεοράσεις. Ύστερα από εξακρίβωση του περιστατικού, έχουμε ενημερώσει τους καταναλωτές μας πως το πρόβλημα οφείλεται σε σφάλμα του λογισμικού της εφαρμογής Google Home και όχι στη συσκευή Vu Android Tv. Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τα προσωπικά σας δεδομένα. Η Vu έχει δεσμευτεί να προστατέψει την ιδιωτικότητα των προσωπικών πληροφοριών που οι καταναλωτές μας έχουν εμπιστευτεί.»

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι το σφάλμα έχει επιβεβαιωθεί και σε συσκευές iFFalcon Android TV, που αποτελεί προϊόν της ίδιας εταιρείας διαδικτυακού λιανικού εμπορίου, Flipkart.

Η Google, από πλευράς της, ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία κοινοποίησης φωτογραφιών για τις τηλεοράσεις Android. Εκπρόσωπος της Google ανέφερε «Παίρνουμε πολύ σοβαρά την ιδιωτικότητα των χρηστών μας. Καθώς ελέγχουμε αυτό το σφάλμα που προέκυψε, έχουμε απενεργοποιήσει τη δυνατότητα απομακρυσμένης προβολής μέσω της εφαρμογής Google Assistant ή την προβολή φωτογραφιών από τη Google στις συσκευές Android Tv.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS