ΑρχικήinetΠώς να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant για αναζήτηση τραγουδιών

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant για αναζήτηση τραγουδιών

Είναι πιθανό να έχετε προσπαθήσει πολλές φορές να εντοπίσετε ένα τραγούδι που ακούγεται σε ένα γεμάτο εμπορικό κέντρο, σε μια σκηνή τηλεοπτικής εκπομπής ή ακόμα και σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Όλα τα παραπάνω μπορούν να είναι δύσκολα ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα αυτιά. Γι ‘αυτό υπάρχει το Google Assistant. Η λειτουργία “αναζήτηση ήχου” του Google Assistant είναι η εξέλιξη ενός χαρακτηριστικού που έχει λανσαριστεί εδώ και χρόνια από το Google Play για τα τηλέφωνα Android. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το τηλέφωνο σας και ένα τραγούδι.

google assistant

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant για αναζήτηση τραγουδιών

Πείτε την εντολή “OK Google, ποιο είναι αυτό το τραγούδι;” ή “Hey Google, τι τραγούδι παίζει;”

Το Google θα ακούσει μέσω του μικροφώνου του τηλεφώνου σας και θα αναζητήσει το τραγούδι δημιουργώντας ένα “δακτυλικό αποτύπωμα” του τραγουδιού για να ταιριάζει με τη βάση δεδομένων του.

Εάν η βάση δεδομένων βρει μια αντιστοιχία, το Google Assistant θα εμφανίσει το αποτέλεσμα. Αν δεν βρει κάποια αντιστοιχία, ίσως χρειαστεί να προσπαθήσετε να εντοπίσετε το τραγούδι σε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον ή σε μεγαλύτερη ένταση. Στην περίπτωση ζωντανών ηχογραφήσεων, το δακτυλικό αποτύπωμα του τραγουδιού μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ από το δακτυλικό αποτύπωμα του σε άλλη εκτέλεση.

Όταν δίνετε εντολή στον βοηθό της Google να χρησιμοποιήσει την αναζήτηση ήχου, ίσως χρειαστεί να είστε προσεκτικοί στη διατύπωση σας. Οι εντολές της αναζήτησης ήχου επικαλύπτουν τις εντολές ελέγχου μέσων κατά την εμφάνιση του τρέχοντος τραγουδιού. “Τι παίζει;” και “Τι τραγούδι παίζει;” – αν δώσετε αυτή την εντολή και λάβετε την απάντηση “Τίποτα δεν παίζει τώρα”, προσπαθήστε να επαναδιατυπώσετε την εντολή.

Πλατφόρμες που λειτουργούν με την αναζήτηση ήχου του Google Assistant

Η αναζήτηση ήχου στο Google Assistant είναι πολύ εξελιγμένη και παρόλο που η συγκεκριμένη λειτουργία βασίζεται σε διακομιστές, οι πλατφόρμες που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε είναι προς το παρόν οι παρακάτω:

  • Android τηλέφωνα και tablet
  • iPhone και iPad
  • Ενσωματωμένα ακουστικά Google Assistant

Ας ελπίσουμε ότι η αναζήτηση ήχου του Google Assistant θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες, αλλά μέχρι τότε, εφόσον είναι διαθέσιμη στα τηλέφωνα, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε εκείνο το τραγούδι που παίζει σε επανάληψη μέσα στο κεφάλι σας για ημέρες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS