ΑρχικήsecurityΣε λίγο στη MasterCard δεν θα έχεις κωδικό, απλά θα βγάζεις selfie!

Σε λίγο στη MasterCard δεν θα έχεις κωδικό, απλά θα βγάζεις selfie!

Η MasterCard ανακοίνωσε την επέκταση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, pay-by-selfie σε 14 χώρες αυτό το καλοκαίρι!

MasterCard

Τον Οκτώβριο η MasterCard είχε ανακοινώσει τη δημιουργία μιας νέας μεθόδου πληρωμής με βάση μιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν οικονομικές συναλλαγές, χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους.

Η εταιρία θέλει να αυξήσει την ασφάλεια χρησιμοποιώντας βιομετρική τεχνολογία και να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη κάνοντας εύκολη την πιστοποίηση του συνηθισμένες εργασίες όπως οι πληρωμές.

type=”button” https://www.secnews.gr/97749/mastercard-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-gadget-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%ac/btn-large” variation=”btn-success”]Η MasterCard θέλει να μετατρέψει όλα τα gadget σε πιστωτική κάρτα

Ο πρόεδρος για λύσεις ασφαλείας της MasterCard, Ajay Bhalla δήλωσε: ” Καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο ψηφιακός, αυτό θα είναι το επόμενο κύμα τεχνολογίας που θα θα αλλάξει την εμπειρία του χρήστη στις ψηφιακές αγορές. Είναι όλα μέρος του ρόλου μας να κάνουμε το εμπόριο διαθέσιμο οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή.”

Το pay-by-selfie είναι απλό στη χρήση, o πελάτης χρειάζεται μόνο να κατεβάσει την εφαρμογή Identity Check! Όταν κάποιος έμπορος απαιτήσει την αναγνώριση του χρήστη πριν την αγορά, ο πελάτης θα λάβει μια ειδοποίηση push στο κινητό του και τότε το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να βγάλει μια selfie για να εγκρίνει την αγορά!

Η MasterCard έκανε δοκιμές σε αρκετές χώρες πριν την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας και τώρα θεωρεί ότι είναι πια ώριμη για να εισαχθεί και σε μια στρατηγική αγορά όπως αυτή της Βρετανίας!

 

Η τεχνολογία θα μειώσει δραστικά την απάτη ταυτότητας αφού θα είναι πιο δύσκολο για τους hackers να πάρουν εικόνες τους θύματος χωρίς την αλληλεπίδραση του χρήστη. Η εταιρία είναι υπερήφανη που έχει μειώσει τις πιθανότητες επίθεσης εφόσον οι πελάτες δεν θα βασίζονται στην εισαγωγή κωδικού πρόσβασης που μπορούν εύκολα να κλαπούν από απατεώνες

type=”button” https://www.secnews.gr/101681/oi-pistwtikes-kartes-tha-valoun-texnologia-plhrwmhs-sta-rouxa-sou/Οι πιστωτικές κάρτες θα βάλουν τεχνολογία πληρωμής στα ρούχα σου!

Ένα πιθανό σενάριο επίθεσης είναι η μόλυνση ενός κινητού και η κλοπή μιας selfie από αυτό και ο επιτιθέμενος να την υποβάλλει με μυστικό τρόπο όταν πρέπει να εγκριθεί μια συναλλαγή. Ένα παρόμοιο malware πρέπει να έχει πρόσβαση στην κάμερα, στο local storage και στις εφαρμογές και χρειάζεται η ικανότητα να παρακολουθεί τις ειδοποιήσεις push.

H MasterCard επενδύει στην βιομετρική πιστοποίηση συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας  αναγνώρισης φωνής και της ίριδας του ματιού. Πιο προηγμένες μελέτες πιέζουν προς τη χρήση των παλμών της καρδιάς μέσω ενός συνδεδεμένου βραχιολιού.

Σύμφωνα με το Fortune, κι άλλες τράπεζες εισάγουν βιομετρική τεχνολογία για να βελτιώσουν την ασφάλεια των πελατών τους. Η HSBC δουλεύει πάνω στην αναγνώριση φωνής και στην πιστοποίηση αφής και η Barclays εισήγαγε την αναγνώριση φωνής το 2013.

type=”button” https://www.secnews.gr/99801/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89/Επικίνδυνα τα συστήματα πληρωμής με πιστωτική κάρτα στην Ευρώπη!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS