ΑρχικήinetΜια μεγάλη νίκη ήρθε για τη Google από απόφαση του Spotify!

Μια μεγάλη νίκη ήρθε για τη Google από απόφαση του Spotify!

Μπορεί το Netflix να διάλεξε την υπηρεσία cloud της Amazon αντί της Google αλλά η cloud πλατφόρμα της Google κέρδισε ένα μεγάλο πελάτη, το Spotify!

Spotify

Το Spotify ανακοίνωσε ότι μετακινεί την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη μουσική υπηρεσία streaming στην cloud πλατφόρμα της Google! Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Spotify θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία της Amazon, Simple Storage Service για την αποθήκευση των μουσικών αρχείων. Επιπλέον, θα εξακολουθήσει να παραδίδει τη μουσική μέσω content-delivery υπηρεσίες όπως το CloudFront της Amazon.

https://www.secnews.gr/101463/wikipedia-search-engine/Wikipedia Search Engine: Έρχεται ο μεγάλος αντίπαλος της Google?

Αλλά το Spotify μεταφέρει τη βασική υποδομή πληροφοριακών συστημάτων του (ή το backend του), το οποίο χρησιμοποιεί για την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων, από τα δικά του κέντρα δεδομένων στη cloud πλατφόρμα της Google. Στην πραγματικότητα, έχει ήδη γίνει μεταφορά 250.000 λογαριασμών από 75 εκατομμύρια χρήστες συνολικά και η μετάβαση θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο.

Το Spotify δήλωσε ότι αυτή η κίνηση είναι μεγάλη υπόθεση για την εταιρία αφού το cloud computing δεν μπορούσε να δώσει την ποιότητα που χρειαζόταν στις τιμές που μπορούσε να αντέξει οικονομικά όταν ξεκινούσε το 2006.

https://www.secnews.gr/100940/microsoft-underwater-datacenter/btn-large” variation=”btn-success”]Τα ‘χασε η Microsoft! Γιατί πετά το Cloud Data Center της στη Θάλασσα?

Τώρα παραδέχεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και ότι οι πάροχοι cloud μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους. Φαίνεται ότι είναι ακόμα πιο σημαντική για τη Google αυτή η απόφαση αφού η cloud πλατφόρμα της εξακολουθεί να είναι πίσω από την cloud υπηρεσία της Amazon.

https://www.secnews.gr/99776/3-%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1/btn-large” variation=”btn-info”]3 θετικά σημάδια για καλύτερη ασφάλεια του Cloud Computing!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS