ΑρχικήinetCloudflare:Εγκαινιάζει Domain Name Registrar με επίκεντρο την ασφάλεια

Cloudflare:Εγκαινιάζει Domain Name Registrar με επίκεντρο την ασφάλεια

Το Cloudflare, μία από τις κορυφαίες εταιρείες σε σχέση με το CDN και τις DDoS mitigation υπηρεσίες, ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει τη δική του υπηρεσία domain name registrar που επικεντρώνεται στην ασφάλεια.

Cloudflare:Εγκαινιάζει Domain Name Registrar με επίκεντρο την ασφάλεια

«Ακόμα και στη δική μας αναζήτηση για έναν registrar υψηλής ασφάλειας, στο Cloudflare, δεν βρήκαμε τίποτα που να ανταποκρίνεται στο πρότυπο ασφαλείας μας», δήλωσε ο Matthew Prince, συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudflare. «Αντί να περιμένουμε για κάποιον να βρεθεί στην αγορά, φτιάξαμε το δικό μας, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που η Registrar ασφάλεια προσφέρεται σήμερα.»

Η νέα υπηρεσία της εταιρείας έχει ως άμεσο στόχο μεγαλύτερες επιχειρήσεις που υπήρξαν θύματα DNS hijacking επιθέσεων, κατά τις οποίες ανακατεύθυναν τους χρήστες τους σε κακόβουλους servers αντί αληθινών.

dns-hijacking

Η ασφαλή registrar υπηρεσία του Cloudflare θα λειτουργεί κάτω από την αρχή ότι οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν πολλαπλούς εργαζομένους που θα εγκρίνουν οποιαδήποτε αλλαγή στις ρυθμίσεις του domain κατά την ίδια χρονική στιγμή.

Αυτό εξαλείφει την πιθανότητα ενός εισβολέα να εκτελέσει hijacking του domain απλά αλλάζοντας μερικές καταχωρήσεις σε έναν DNS διακομιστή.

Ακόμα καλύτερα, και πολύ πιο χρήσιμο, το Cloudflare επιπλέον αντιμετωπίζει το ζήτημα των κατά λάθος “ληγμένων” domain ονομάτων. Όλα τα πεδία που θα εγγράφονται στο Cloudflare θα ανανεώνονται αυτόματα ένα πλήρες έτος πριν από τη λήξη τους από το ίδιο το Cloudflare, το οποίο στη συνέχεια θα τιμολογεί τον πελάτη κατά την προσεχή χρονιά.

Η νέα υπηρεσία, που ονομάζεται Cloudflare Registrar, είναι εγκεκριμένη από τον ICANN και διαθέσιμη από σήμερα. Ακόμη καμία τιμή δεν αναγράφεται στην ιστοσελίδα του Cloudflare, αλλά μην περιμένετε αυτές να ανταγωνίζονται του GoDaddy.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS