ΑρχικήsecurityΚανένας δεν είναι ασφαλής από τα Ransomware

Κανένας δεν είναι ασφαλής από τα Ransomware

Σας έχουμε ενημερώσει σχετικά με τις πόλεις στη Φλόριντα που πρόσφατα έπεσαν θύματα ransomware. Οι hacker χρησιμοποιήσαν malware για να “κλειδώσουν” τα data της πόλης και να μην τα δώσουν πίσω μέχρι να πληρώσουν λύτρα σε bitcoin. Το ίδιο πράγμα συνέβη και με το Eurofins Scientific, τον μεγαλύτερο εργολάβο της εργαστηριακής εγκληματολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Από ότι φαίνεται η εταιρεία κατέβαλε τα λύτρα στους hacker για να ανακτήσει την πρόσβαση στα δεδομένα που είχαν κρυπτογραφηθεί από το ransomware.

Ransomware

Σύμφωνα με το BBC, η επίθεση ransomware έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα και η εταιρεία που εδρεύει στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε το περιστατικό σε ένα δελτίο τύπου την επόμενη ημέρα, λέγοντας σχετικά με το ransomware ότι είναι μια “νέα έκδοση malware”.

Το hack είχε προκαλέσει διαταραχή σε πολλά από τα πληροφοριακά συστήματα του Eurofins Scientific σε αρκετές χώρες. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες της εγκληματολογίας στον τομέα της πληροφορικής δεν εντόπισαν υποκλοπές σε data.

Το Eurofins Scientific κυκλοφόρησε ένα δελτίο τύπου στις 24 Ιουνίου για να επιβεβαιώσει ότι είχε αρχίσει να ανακάμπτει από το περιστατικό, αλλά δεν έλεγε αν είχαν καταβληθεί  λύτρα στους hacker ή απλώς αποκαθιστούσε δεδομένα από τα αντίγραφα ασφαλείας. Η σημερινή έκθεση υποδηλώνει ότι η εταιρεία όντως πλήρωσε λύτρα στους hacker και στη συνέχεια αποκατέστησε τα συστήματά της χρησιμοποιώντας το κλειδί αποκρυπτογράφησης που είχαν στείλει οι hacker. Δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο πλήρωσε η εταιρεία σε λύτρα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS