ΑρχικήinetΗ Adobe αναμένεται να σταματήσει την κυκλοφορία του Shockwave τον επόμενο μήνα

Η Adobe αναμένεται να σταματήσει την κυκλοφορία του Shockwave τον επόμενο μήνα

Η Adobe θα αποσύρει από την αγορά το Shockwave τον επόμενο μήνα, ως μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου που θα περιλαμβάνει επίσης την εξαφάνιση άλλων προϊόντων.

Adobe

Σε ένα έγγραφο τεχνικής υποστήριξης που δημοσιεύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, η Adobe εξηγεί ότι, ενώ το Shockwave θα σταματήσει να κυκλοφορεί στις 9 Απριλίου 2019, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη σύμφωνα με τις συμβάσεις τους.

Η εταιρεία εξηγεί ότι η εγκατάλειψη του Shockwave είναι το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της υπάρχουσας βάσης χρηστών, ειδικά επειδή η πλειοψηφία των πελατών μεταβαίνουν σε εναλλακτικές λύσεις.

“Καθώς οι τεχνολογίες εξελίσσονται και η χρήση των κινητών συσκευών έχει αυξηθεί, το διαδραστικό περιεχόμενο έχει μετακινηθεί σε πλατφόρμες όπως HTML5 Canvas και Web GL και η χρήση του Shockwave έχει μειωθεί”, λέει.

Η απόφαση να αποσύρει το Shockwave από την αγορά δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη και η Adobe εξηγεί ότι έχει ήδη διακόψει τις σχετικές τεχνολογίες τα προηγούμενα χρόνια.

“Η Adobe εξέδωσε μια προειδοποίηση για να βοηθήσει τους πελάτες να προετοιμαστούν για την αλλαγή. Η διακοπή της κυκλοφορίας του Shockwave για Windows είναι το τελευταίο βήμα μιας πολυετούς διαδικασίας: Το Adοbe Director, ένα εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου Shockwave, σταμάτησε να κυκλοφορεί την 1η Φεβρουαρίου 2017 και το Shockwave για macOS σταμάτησε την 1η Μαρτίου 2017, ” σημειώνει η Adobe.

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι το Shockwave δεν θα εξαφανιστεί απλά μια μέρα. Παρόλο που η ίδια η Adobe καθόρισε την προθεσμία αποχώρησης, το Shockwave θα συνεχίσει να ζει για λίγο περισσότερο και η πλατφόρμα θα συνεχίσει να λειτουργεί στις συσκευές που είχε εγκατασταθεί.

Ωστόσο, τα επίσημα download links θα σταματήσουν να κυκλοφορούν, οπότε δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση του Shockwave σε νέους υπολογιστές. Φυσικά, οι πηγές τρίτων θα φιλοξενούν ακόμα τους installers, αν και αργά ή γρήγορα, όλοι θα πρέπει απλώς να μεταβούν από το Shockwave σε εναλλακτικά προϊόντα που εξακολουθούν να λαμβάνουν υποστήριξη.

Εκτός από το Shockwave, η Adobe προετοιμάζεται επίσης να σταματήσει την κυκλοφορία του Flash Player το επόμενο έτος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS