ΑρχικήsecurityIRS: Προστατευτείτε από τους hackers σε καθημερινή βάση

IRS: Προστατευτείτε από τους hackers σε καθημερινή βάση

Στη Washington, η Internal Revenue Service (IRS) παρότρυνε τις οικογένειες και τους εφήβους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις προσωπικές τους πληροφορίες στο Internet. Και παρόλο που η IRIS κάνει τεράστια βήματα για την καταπολέμηση της κλοπής ταυτοτήτων και αποτρέπει πολλές ψεύτικες φορολογικές δηλώσεις, χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια του “National Work” και του “Family Month”, η IRS ζήτησε από οικογένειες να προσέχουν όλες τις παγίδες που μπορεί να προκύψουν με την ανταλλαγή συσκευών στο σπίτι, τις ηλεκτρονικές αγορές και την πλοήγηση στα social media. Συχνά όσοι είναι λιγότερο έμπειροι μπορούν να βάλουν εύκολα τον εαυτό τους και τους άλλους σε κίνδυνο αφήνοντας κάποια “ίχνη” προσωπικών πληροφοριών.

irs

Η IRS έχει ενώσει τις δυνάμεις της με εκπροσώπους από τη software βιομηχανία, με λογιστικές εταιρίες, με αρμόδιους για μισθολογικές και φορολογικές συνδιαλλαγές και με υπεύθυνους για την καταπολέμηση των φορολογικών απατών. Αυτή η ομάδα, λοιπόν, η “Security Summit” έχει βρει μεθόδους που συμβάλλουν στη μείωση των φορολογικών δηλώσεων που εισέρχονται σε φορολογικά συστήματα.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προστατέψετε τα παιδιά, τους νέους και τους λιγότερο έμπειρους στο Internet. Καταρχάς, υπενθυμίστε τους γιατί η ασφάλεια του διαδικτύου είναι σημαντική. Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών δεν πρέπει να αποκαλύπτουν πάρα πολλές πληροφορίες για τον εαυτό τους. Διατηρώντας τα δεδομένα ασφαλή και παρέχοντας μόνο ό,τι είναι απαραίτητο ελαχιστοποιεί την online έκθεση σε απατεώνες και εγκληματίες. Οι ημερομηνίες γεννήσεως, οι διευθύνσεις, η ηλικία και ειδικά οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης είναι μεταξύ των πραγμάτων που δεν πρέπει να μοιράζονται ελεύθερα.

Επίσης, χρησιμοποιήστε πάντα security software με firewall και προστασία anti-virus. Βεβαιωθείτε ότι το security software είναι πάντα ενεργοποιημένο και μπορεί να ενημερωθεί αυτόματα. Κρυπτογραφήστε προσωπικά αρχεία, όπως φορολογικά που είναι αποθηκευμένα σε υπολογιστές. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν πλήρη προστασία, ειδικά εάν μοιράζονται συσκευές.

irs

Επιπλέον, διδάξτε τους να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τις απάτες. Τα phishing emails και οι απειλητικές τηλεφωνικές κλήσεις έχουν πολλούς κινδύνους. Προστατεύστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Μην παίρνετε καθημερινά μαζί σας την κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης. Κρατήστε την καλύτερα στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι τα οικονομικά αρχεία είναι ασφαλή. Συμβουλεύστε τα παιδιά και τους έφηβους να ψωνίζουν σε αξιόπιστα online καταστήματα.

Επίσης, η σύνδεση σε δημόσιο Wi-Fi σε εμπορικό κέντρο ή καφέ μπορεί να είναι βολική, αλλά δεν είναι σίγουρα ασφαλής. Οι hackers και οι εγκληματίες μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν προσωπικές πληροφορίες.

Τέλος, πρέπει πάντα “να έχετε το νου σας” και να προστατεύεστε από όλες τις περιπτώσεις ακόμα και αν πιστεύετε ότι κάτι δεν είναι τόσο επικίνδυνο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS