Όσοι παρακολουθούν πολύ πορνό, πέφτουν πιο συχνά θύματα phishing
infosec

Όσοι παρακολουθούν πολύ πορνό, πέφτουν πιο συχνά θύματα phishing

Οι ιστότοποι για ενηλίκους είναι επιρρεπείς σε διάφορες κακόβουλες λειτουργίες και απειλές στον κυβερνοχώρο και μια νέα έρευνα από την...
Read More
infosec

Το πολύ κρίσιμο Drupal RCE σφάλμα επηρεάζει εκατομμύρια websites

Οι διαχειριστές πρέπει να δημιουργήσουν μια νέα ενημέρωση για να διορθώσουν μια ευπάθεια απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα. Η πλατφόρμα του συστήματος...
Read More
infosec

OkCupid: Η ιστοσελίδα γνωριμιών εκθέτει προσωπικά δεδομένα!

Σύμφωνα με αρκετές δημοσιεύσεις ειδικών, η ιστοσελίδα γνωριμιών, OkCupid, διαθέτει ευπάθεια εντός της εφαρμογής που μπορεί να επιτρέψει στους hackers...
Read More
infosec

7ο Συνέδριο Security Project: Οι Νέες Τεχνολογίες για την Ασφάλεια

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Security Project (www.securityproject.gr) - που διοργανώνεται από την Smart Press και το περιοδικό Security Manager...
Read More
infosec

Cisco: Διορθώνει root holes στο HyperFlex και περισσότερα σφάλματα ασφαλείας

Η Cisco εξέδωσε την Τετάρτη μια δέσμη security updates, τα οποία, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν συνολικά...
Read More
Latest Posts

Windows Registry: Τι είναι και γιατί πρέπει να κρατάμε αντίγραφο

Το Windows Registry είναι ένα ουσιαστικό μέρος του λειτουργικού συστήματος και παρέχει πρόσβαση σε ρυθμίσεις και δυνατότητες που δεν είναι αλλιώς προσβάσιμες από το περιβάλλον εργασίας του χρήστη.

Ενώ όμως είναι τρομερό εργαλείο για τους έμπειρους χρήστες, καλό θα ήταν να αποφευχθεί ο πειραματισμός από αρχάριους. Ο κύριος λόγος είναι επειδή η τροποποίηση ή η διαγραφή καταχωρήσεων χωρίς να είναι εντελώς κατανοητή η χρησιμότητα και η λειτουργία τους, μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια ή ακόμα και στην κατάρρευσή του συστήματος.

Όπως λοιπόν είναι προτεινόμενο σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, έτσι και όταν πρόκειται να προβούμε σε αλλαγές που δεν γνωρίζουμε αν θα «τρέχουν», καλό είναι να κρατάμε ένα αντίγραφο (backup) από την τρέχουσα έκδοση, η οποία γνωρίζουμε ότι δουλεύει.

Αντίθετα όμως με την τροποποίηση του Windows Registry, που μπορεί να μπερδέψει τον χρήστη, η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας μπορεί να γίνει πολύ σύντομα και εύκολα.

Windows Registry backup guide

Πως δημιουργούμε αντίγραφο ασφαλείας

Όπως με την τροποποίηση του Registry, έτσι και η δημιουργία του Registry backup,  γίνεται μέσω του Registry Editor. Για να εκτελεστεί το Registry editor θα πρέπει να το «τρέξουμε» είτε μέσα από το  Windows search, είτε μέσω του run (πλήκτρο Windows + R) με το όνομα “regedit”.

Αφού εκτελεστεί το regedit, μπορούμε να δούμε στα αριστερά τις λίστες με όλες τις καταχωρήσεις που υπάρχουν για το σύστημά μας. Πριν όμως αλλάξουμε ή αφαιρέσουμε κάποια καταχώρηση, θα πρέπει να κρατήσουμε ένα αντίγραφο. Αυτό μπορεί να γίνει πηγαίνοντας στο File -> export όπου στο export range θα πρέπει να επιλεχτεί είτε η επιλογή “ALL” ή “Selected branch”, ανάλογα με την προτίμηση μας.

Στην περίπτωση που επιλεχθεί η ολική αντιγραφή του Registry (Export range = All)  η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 1 λεπτό, και το .reg αρχείο που θα δημιουργηθεί θα είναι περίπου 300mb (σύμφωνα με δική μας δοκιμή).

Αντίστοιχα, εάν θέλουμε να κάνουμε import από το αρχείο που δημιουργήσαμε, θα πρέπει να πάμε File -> Import και να επιλέξουμε το αρχείο μας.

Αυτή η διαδικασία συνιστάται όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στο Registry, και μπορεί να εκτελεστεί από όλες σχεδόν τις εκδόσεις Windows 10.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *