Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Windows Registry: Τι είναι και γιατί πρέπει να κρατάμε αντίγραφο

Το Windows Registry είναι ένα ουσιαστικό μέρος του λειτουργικού συστήματος και παρέχει πρόσβαση σε ρυθμίσεις και δυνατότητες που δεν είναι αλλιώς προσβάσιμες από το περιβάλλον εργασίας του χρήστη.

Ενώ όμως είναι τρομερό εργαλείο για τους έμπειρους χρήστες, καλό θα ήταν να αποφευχθεί ο πειραματισμός από αρχάριους. Ο κύριος λόγος είναι επειδή η τροποποίηση ή η διαγραφή καταχωρήσεων χωρίς να είναι εντελώς κατανοητή η χρησιμότητα και η λειτουργία τους, μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια ή ακόμα και στην κατάρρευσή του συστήματος.

Όπως λοιπόν είναι προτεινόμενο σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, έτσι και όταν πρόκειται να προβούμε σε αλλαγές που δεν γνωρίζουμε αν θα «τρέχουν», καλό είναι να κρατάμε ένα αντίγραφο (backup) από την τρέχουσα έκδοση, η οποία γνωρίζουμε ότι δουλεύει.

Αντίθετα όμως με την τροποποίηση του Windows Registry, που μπορεί να μπερδέψει τον χρήστη, η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας μπορεί να γίνει πολύ σύντομα και εύκολα.

Windows Registry backup guide

Πως δημιουργούμε αντίγραφο ασφαλείας

Όπως με την τροποποίηση του Registry, έτσι και η δημιουργία του Registry backup,  γίνεται μέσω του Registry Editor. Για να εκτελεστεί το Registry editor θα πρέπει να το «τρέξουμε» είτε μέσα από το  Windows search, είτε μέσω του run (πλήκτρο Windows + R) με το όνομα “regedit”.

Αφού εκτελεστεί το regedit, μπορούμε να δούμε στα αριστερά τις λίστες με όλες τις καταχωρήσεις που υπάρχουν για το σύστημά μας. Πριν όμως αλλάξουμε ή αφαιρέσουμε κάποια καταχώρηση, θα πρέπει να κρατήσουμε ένα αντίγραφο. Αυτό μπορεί να γίνει πηγαίνοντας στο File -> export όπου στο export range θα πρέπει να επιλεχτεί είτε η επιλογή “ALL” ή “Selected branch”, ανάλογα με την προτίμηση μας.

Στην περίπτωση που επιλεχθεί η ολική αντιγραφή του Registry (Export range = All)  η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 1 λεπτό, και το .reg αρχείο που θα δημιουργηθεί θα είναι περίπου 300mb (σύμφωνα με δική μας δοκιμή).

Αντίστοιχα, εάν θέλουμε να κάνουμε import από το αρχείο που δημιουργήσαμε, θα πρέπει να πάμε File -> Import και να επιλέξουμε το αρχείο μας.

Αυτή η διαδικασία συνιστάται όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στο Registry, και μπορεί να εκτελεστεί από όλες σχεδόν τις εκδόσεις Windows 10.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *